Locatienieuws Zonegge

Werkweek Kortrijk

Editie: NR 51 Oktober 2019, Locatie: Zonegge

De mavo-derdeklassers van de locatie Zonegge zijn van 23 t/m 26 september op werkweek naar Kortrijk in België geweest. Een week boordevol sportieve activiteiten en heel veel Eerste Wereldoorlog. Maar belangrijker misschien nog wel is dat ze het gezellig hebben gehad. Lees hier een uitgebreid verslag.

Info examens

Editie: NR 51 Oktober 2019, Locatie: Zonegge

Sinds vorige week is een aantal belangrijke examendocumenten toegankelijk via de website van de school. Het betreft het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) voor leerjaar 3 en 4, het examenreglement van Quadraam en het aanvullend reglement van het Liemers College. Het is verstandig om deze documenten met uw dochter of zoon door te nemen, zodat duidelijk is wat er verwacht wordt. Dit geldt ook voor derdeklassers, want de examenperiode begint al in leerjaar 3. Dit betekent dat alle werken deel uitmaken van het schoolexamen en dus invloed hebben op het behalen van het diploma.

Project Gelderse Poort

Editie: NR 51 Oktober 2019, Locatie: Zonegge

De tweedeklassers maken vrijdag 11 oktober in het kader van het project Gelderse Poort op de fiets kennis met dit natuurgebied. Het project bestaat uit een voorbereiding, de fietstocht en een verwerking. Het vak aardrijkskunde verzorgt de inhoudelijke kant. Naast een goede fiets moeten de leerlingen een lunchpakket, schrijf- en tekenspullen, een plastic mapje en eventueel regenkleding bij zich hebben. Vertrekschema: zm2a 8.15 uur, zm2b 8.30 uur, zm2c 8.45 uur, zm2d 9.00 uur. Afhankelijk van de vertrektijd eindigt de dag tussen 14.00 en 15.00 uur.

Herfstvakantie

Editie: NR 51 Oktober 2019, Locatie: Zonegge

De herfstvakantie is van maandag 14 oktober t/m vrijdag 18 oktober. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Informatieavond groep 8

Editie: NR 51 Oktober 2019, Locatie: Zonegge

Het Liemers College houdt maandag 21 oktober en woensdag 23 oktober informatieavonden voor ouders van kinderen in groep 8 (en 7). Beide bijeenkomsten zijn op de locatie Heerenmäten en beginnen om 19.30 uur. Klik hier voor meer informatie.

Jeugdarts

Editie: NR 51 Oktober 2019, Locatie: Zonegge

De schoolarts is maandag 21 oktober aanwezig op Zonegge. Afspraken bij de schoolarts zijn vooraf bekend bij leerlingen en ouders.

Excursie geschiedenis

Editie: NR 51 Oktober 2019, Locatie: Zonegge

De mavo-leerlingen met geschiedenis in hun examenpakket gaan dinsdag 22 oktober op excursie naar Den Haag. Ook leerlingen uit Didam gaan mee. Het betreft een verplicht onderdeel van het examenprogramma (PTA). De leerlingen maken zelf afspraken met de docenten van wie de lessen, toetsen en dergelijke deze dag komen te vervallen. Het vertrek is om 8.25 uur (verzamelen op school om 8.15 uur). Om 18.15 uur zijn de leerlingen weer terug in Zevenaar. Lees hier meer over deze excursie.

Toetsweek

Editie: NR 51 Oktober 2019, Locatie: Zonegge

De eerste toetsweek van dit schooljaar is van vrijdag 25 oktober t/m vrijdag 1 november. Aan deze toetsweek doen leerjaar 2, 3 en 4 mee. De leerlingen kunnen zich in de herfstvakantie voorbereiden. De eersteklassers hebben gewoon les volgens rooster.