wie is > Luc Uffing vond het bedrijfsleven een beetje saai

wie is > Luc Uffing vond het bedrijfsleven een beetje saai

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Luc Uffing (38). Hij is docent economie op de locatie Heerenmäten. Luc woont samen, zijn vrouw en hij hebben een zoon van bijna 7 jaar en twee dochters van 5,5 jaar. Voordat hij docent werd, werkte Luc als accountant. “Ik heb dus een normaal beroep gehad", grapt hij daarover. Maar hij heeft beslist geen spijt van zijn overstap naar het onderwijs.


Waar kom je vandaan?
“Ik ben geboren en getogen in Groessen. Mijn ouders hadden een melkveehouderij. Ik heb twee oudere broers en een jonger zusje. Ik kom uit een gezellig gezin waarin ik zelf mijn keuzes mocht maken. Belangrijk was wel om er dan volledig voor te gaan en niet snel op te geven. Ik heb het ouderlijk huis verlaten om in Zevenaar te gaan wonen. Sinds vorig jaar ben ik terug in Groessen, waar ik samen met mijn vrouw een huis heb gebouwd. Nou ja, ik heb het vooral laten doen, want ben niet heel handig.”


Waarom het onderwijs en waarom het Liemers College?
“Ik kom uit het bedrijfsleven, waar ik werkte als accountant bij Flynth (ik heb dus een normaal beroep gehad…), maar ik vond het wat saai. Familie en vrienden haalden mij over om het in het onderwijs te proberen. Dit heb ik gedaan en ik heb er (bijna) nooit spijt van gehad. Ik heb eerst dertien jaar lesgegeven op het Candea College, vooral aan vmbo-leerlingen. In 2015 ben ik begonnen aan de masteropleiding economie, die ik in 2018 heb afgerond. Ook in 2018 ben ik als eerstegraadsdocent (havo/vwo) gaan werken op het Liemers College. Ik vond het na dertien jaar wel lekker om eens ergens anders te kijken.”


Wat doe je in je vrije tijd?
“Ik ben gek op voetbal. Ik ben zelf jarenlang keeper geweest en voetbal nu al enkele jaren in de zaal. Daarnaast ben ik muziekliefhebber en lees ik het liefst thrillers of biografieën. Spelletjes vind ik ook leuk, alleen kan ik nog steeds niet zo goed tegen mijn verlies.”


Hoe is het om dagelijks met pubers om te gaan?
“Met jonge gasten omgaan is ontzettend leuk. Ik probeer open en duidelijk te zijn. Daarbij snap ik dat school voor (een aantal) leerlingen niet hun favoriete bezigheid is, alleen is kennis wel handig voor later.”


Wat voor leerling was jij zelf vroeger?
“Ik was een rustige leerling die respectvol was naar de docent. Ik viel niet echt op qua gedrag, behalve dat ik lange haren had en vaak een zwart metalshirt droeg.”


Welk boek, welke film en welke muziek gaan mee naar een onbewoond eiland?
“Boeken van Stephen King en Harlan Coben. Ik ben niet zo’n filmliefhebber. Daardoor heb ik meer ruimte voor muziek. Variërend van Led Zeppelin, Pearl Jam en Nirvana naar stevige muziek zoals Slayer, Metallica, Megadeth en Dimmu Borgir.”


Wat maakt jou gelukkig?
“Ontspannen ergens eten met gezellige mensen of naar de kroeg gaan. Verder muziek luisteren, lezen en uiteraard voetbal kijken. Maar het meest gelukkig word ik van mijn gezin.”


Als jij één dag de minister van Onderwijs zou zijn, dan…
“Als minister zal ik vooral willen zorgen dat de nadruk ligt op lessen geven. Niet te veel dingen willen proberen. Vooral simpel houden en uiteraard onderwijzend personeel een flinke bonus geven.”


Hoe zie je jezelf en hoe zie je de school over tien jaar?
“Hopelijk gezond en dat ik met plezier naar school blijf gaan. Veranderingen in het onderwijs zijn goed als ze niet te snel en te groot zijn. In kleine stappen dingen willen veranderen zorgt voor draagvlak en dat kwaliteit gewaarborgd blijft.”


Wat zou je doen met één miljoen euro?
“In ieder geval zo veel mogelijk schuldenvrij zijn (hypotheek aflossen), op vakantie naar Amerika gaan, een groot feest organiseren en een gedeelte aan mijn kinderen geven.”Terug naar overzicht