wie is > ‘Mijn mentrix vond me af en toe een etter’

wie is > ‘Mijn mentrix vond me af en toe een etter’

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Nick Vermeulen (30), docent lichamelijke opvoeding en mentor op de locatie Landeweer. Hij woont samen met zijn vrouw en hun zoontje van 2,5 jaar in Didam. Het werken op het Liemers College bevalt hem erg goed.


Waar kom je vandaan?
“Ik ben geboren in het buitengebied van Nieuw-Dijk, een dorpje bij Didam, waar ik tot mijn 24ste levensjaar heb gewoond met mijn ouders en mijn broertje. Mijn ouders vonden hard werken en vooral niet stilzitten erg belangrijk. Ze hebben mij meegegeven dat wanneer je ergens hard voor werkt je daarvoor ook wordt beloond. Inmiddels woon ik een aantal jaren in Didam, waar ik het prima naar mijn zin heb.”


Waarom het onderwijs en waarom het Liemers College?
“Toen ik zelf op het Liemers College in Didam zat, wist ik al dat ik iets met sport en kinderen wilde doen. Een sportopleiding, waarbij ik zou lesgeven aan kinderen, was dus een logisch vervolg. Daarnaast ben ik iemand die graag iets voor anderen wil betekenen. Het onderwijs past dus perfect bij mij. Ik heb altijd een fijne tijd gehad op het Liemers College en had het gevoel dat ik iets wilde terugdoen. Toen ik de kans kreeg om hier te gaan werken, heb ik die met beide handen aangegrepen. Na meerdere stages op het voormalige Vestersbos en op Zonegge, ben ik in 2013 officieel benoemd als docent lichamelijke opvoeding op het Liemers College.”


Wat doe je in je vrije tijd?
“In mijn vrije tijd voetbal ik en sta ik minimaal zes uur per week in de turnhal in Didam, waar ik trainer ben van een herenselectie. In het weekend ga ik regelmatig als coach met deze mannen mee naar wedstrijden in heel Nederland. Naast de turnsport ben ik ontzettend gek op mijn zoontje en ik houd er dan ook van om samen met hem leuke dingen te doen, zoals naar de peutergym of met het gezin naar een speeltuin gaan.”


Hoe is het om dagelijks met pubers om te gaan?
“Geweldig, al is het niet altijd makkelijk. Leerlingen zijn mondiger en ouders verwachten soms meer van school dan in mijn eigen schooltijd. Maar die uitdaging en de afwisseling tussen makkelijke en wat lastiger dagen maakt het juist zo leuk. Elke dag hoop ik iets te bereiken of te kunnen betekenen, waarvan leerlingen later misschien zeggen: ‘Hé, dat heb ik op het Liemers College geleerd, daar heb ik iets aan gehad’.”


Wat voor leerling was jij zelf vroeger?
“Leuke vraag. Een oud-mentrix heeft het mooi verwoord toen ik begon met lesgeven in Didam. Ik kwam binnen en ze keek me aan en zei: ‘Hé, dit had ik nooit verwacht, dat jij in het onderwijs terecht zou komen. Ik vond je vroeger af en toe zo’n etter!’ Ze zei het met een grote lach op haar gezicht, maar dit is waarschijnlijk wel hoe ik was. Af en toe een vervelende puber, die tegen alles aan wilde schoppen en met alles bezig was behalve met het schoolwerk. Maar het is goed gekomen, zullen we maar zeggen.”


Welk boek, welke film en welke muziek gaan mee naar een onbewoond eiland?
“Boeken lees ik niet heel vaak. Als ik lees, zijn het vooral biografieën van sporters. Verder zou ik een hoop Nederlandstalige muziek meenemen, van die kroegenhits en feestnummers.”


Wat maakt jou gelukkig?
“Thuiskomen bij het gezin en begroet worden door een lachend, vrolijk en stuiterend klein mannetje dat je dan om de nek vliegt en blij is dat je weer thuis bent. Maar ook van muziek, een lekker stuk op de motor rijden en van gezelligheid zoals kermis of uit eten gaan.”


Als jij één dag de minister van Onderwijs zou zijn, dan…
“Lastig, ik heb het gevoel dat de waardering voor docenten en het onderwijs erg ver te zoeken is. Daar zou ik graag naar kijken en iets mee doen, in welke vorm dan ook. Ik denk niet dat problemen per se met meer geld hoeven te worden opgelost, maar meer met hoe we met elkaar omgaan en wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten.”


Hoe zie je jezelf en hoe zie je de school over tien jaar?
“Over tien jaar hoop ik nog steeds met veel plezier werkzaam te zijn op het Liemers College. Ik heb ooit eens voor de grap gezegd dat ik de nieuwe ‘Hans Bisseling’ wil worden. Hij heeft heel lang voor het Liemers College gewerkt. Of dat lukt weet ik natuurlijk niet. Verder hoop ik dat de school over tien jaar nog steeds een school is waar leerlingen en ook docenten zich fijn en prettig voelen en dat de school zich op een positieve manier blijft ontwikkelen.”

 

Wat zou je doen met 1 miljoen euro?
“Ik zou een deel voor mijzelf en het gezin houden, maar ook een deel aan anderen besteden. Ooit het programma Undercover Boss gezien? Anderen blij maken, anderen helpen en iets voor anderen betekenen, dat is mij meer waard dan heel veel geld.”Terug naar overzicht