Wie is...

‘En die verschrikkelijk foute film gaat ook mee’

Editie: NR 53 December 2019

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Serge de Bie (34), docent wiskunde en teamleider op de locatie Zonegge.

Lees meer >

‘Mijn mentrix vond me af en toe een etter’

Editie: NR 52 November 2019

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Nick Vermeulen (30), docent lichamelijke opvoeding en mentor op de locatie Landeweer. Hij woont samen met zijn vrouw en hun zoontje van 2,5 jaar in Didam. Het werken op het Liemers College bevalt hem erg goed.

Lees meer >

Suzanne Wesselink was zelf een ijverige leerling

Editie: NR 51 Oktober 2019

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Suzanne Wesselink (23). Sinds vorig schooljaar is zij trajectgroepbegeleider (zie onder) op de locatie Didam. Ze woont in Nijmegen, waar ze pedagogiek heeft gestudeerd. Tijdens haar stages ontdekte ze het onderwijs als een leuke plek om te werken. Suzanne heeft een relatie met Tijmen.

Lees meer >

Luc Uffing vond het bedrijfsleven een beetje saai

Editie: NR 50 Juli 2019

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Luc Uffing (38). Hij is docent economie op de locatie Heerenmäten. Luc woont samen. Zijn vrouw en hij hebben een zoon van bijna 7 jaar en twee dochters van 5,5 jaar. Voordat hij docent werd, werkte Luc als accountant. “Ik heb dus een normaal beroep gehad…”, grapt hij daarover. Maar hij heeft beslist geen spijt van zijn overstap naar het onderwijs.

Lees meer >

‘Sporten is voor mij een uitlaadklep’

Editie: NR 49 Juni 2019

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Kristin Sinderdinck (35). Ze is docent Nederlands op de locatie Didam. Kristin woont samen met Antoine en hun zoon Jaimy van 7 jaar. Sporten en vakantie in Griekenland zijn erg belangrijk voor haar. Naast natuurlijk haar leerlingen.

Lees meer >

‘Leerlingen zijn anders dan vroeger’

Editie: NR 48 Mei 2019

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Yvonne de Reus (54). Ze is getrouwd met Tonnie. Samen hebben ze twee zonen en zes kleindochters. Yvonne is als baliemedewerker op de locatie Landeweer het eerste aanspreekpunt voor leerlingen: “Is het niet voor een telaatbriefje, dan wel voor een pleister.”

Lees meer >

‘Nooit saai met pubers om je heen’

Editie: NR 47 April 2019

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Saskia Freriks-Gregoor, onderwijsassistent op de locatie Zonegge. Saskia is 44 jaar en getrouwd met Robert Freriks, die een civieltechnisch ingenieursbureau heeft. Samen hebben ze twee dochters: Merel (14) en Cato (11).

Lees meer >

‘Leraar worden was absolute no go’

Editie: NR 46 Maart 2019

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Maarten Delen. Hij is inmiddels bijna een jaar voorzitter van de centrale directie.

Lees meer >

‘Met een vader als rector kun je weinig flikken’

Editie: NR 44 Januari 2019

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat technisch onderwijsassistent (toa) Rien Cosijn. Hij en zijn vriendin wonen samen in Nijmegen. Nog wel, want ze hebben net een huis gekocht in Nijmegen-Noord (aan deze kant van de Waal). Kinderen zijn er nog niet, “maar wie weet wat de toekomst brengt”, zegt Rien.

Lees meer >

‘Na vijf minuten had ik de baan’

Editie: NR 43 December 2018

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat wiskundeleraar Erik van de Klift (51). Hij woont sinds 1995 samen met Rina Weijman (nog altijd in hetzelfde huis), die werkt als onderwijsassistent op VSO Mariëndael. Samen hebben ze twee kinderen: Lynn (19) en Stijn (16). In zijn vrije tijd vind je Erik op het voetbalveld.

Lees meer >

‘Ik heb niet zoveel met de term pubers’

Editie: NR 42 November 2018

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Robbert Roodsant. Hij is leraar klassieke talen & cultuur en zet zich in voor gymnasiumactiviteiten, het Challengeprogramma van de vwo-bovenbouw, de uitwisselingen in het kader van Erasmus+ en zo nog een paar dingen.

Lees meer >

‘Ik was een enorm brave puber’

Editie: NR 41 Oktober 2018

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Elske Nijdam van de locatie Landeweer. Ze is met ingang van dit schooljaar coördinator van leerjaar 1 en samen met collega Jo-Ann verantwoordelijk voor de structuurklas.

Lees meer >

Wat heeft Cesar de Groot met Peru?

Editie: NR 39 Juni 2018

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Cesar de Groot, leraar lichamelijke oefening (maar zelf noemt hij zich gewoon gymdocent) op de locatie Zonegge. Hij werd 42 jaar geleden geboren in Peru maar groeide op in Twello.

Lees meer >

Danny Froeling: ‘Ik ben niet zo’n dromer’

Editie: NR 38 Mei 2018

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Danny Froeling, wiskundeleraar en coördinator van de havo-bovenbouw op de locatie Heerenmäten.

Lees meer >

‘Ik kan eigenwijs zijn, maar welke leraar niet?’

Editie: NR 37 April 2018

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Ger Mekkelholt (59), leraar biologie op de locatie Didam. Ger is getrouwd en heeft drie studerende kinderen (20, 22 en 24 jaar), op wie hij erg trots is. Hij woont in Cuijk.

Lees meer >

'Werken en sporten met jeugd houden mij jong'

Editie: NR 36 Maart 2018

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat William Sluijtman (55), leraar metalektro en PIE (produceren, installeren & energie) en coördinator op de locatie Landeweer. William is bijna 31 jaar getrouwd en hij heeft tweede studerende dochters.

Lees meer >

‘De kunst is de nieuwsgierigheid te triggeren’

Editie: NR 35 Februari 2018

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Bert Stronks, leraar natuurkunde en scheikunde en coördinator mavo-3/4 op de locatie Zonegge. Voor de foto poseerde hij in de hal van het station in Arnhem.

Lees meer >

‘Ik was een ijverige leerling, soms iets té’

Editie: NR 34 Januari 2018

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat een nieuw gezicht op het Liemers College: Janine van der Meulen, leraar economie en management & organisatie (m&o) op de locatie Heerenmäten.

Lees meer >

‘Nothing really matters, toooo meeeeeeeeee’

Editie: NR 33 December 2017

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Aranka Bloemberg, leraar wiskunde en mentor op de locatie Didam.

Lees meer >

‘Ik vond het meteen een prettige plek om te werken’

Editie: NR 32 November 2017

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Margje Leussink, leraar Nederlands en mentor op de locatie Landeweer.

Lees meer >

‘Horror gaat bij mij thuis meteen af’

Editie: NR 31 Oktober 2017

Elke maand beantwoordt een medewerker van het Liemers College een aantal persoonlijke vragen. Deze maand is dat Martina Geurds, locatieleider en coördinator van 1- en 2-vmbo/mavo op de locatie Zonegge.

Lees meer >

“Perfecte leerlingen bestaan niet. Gelukkig maar”

Editie: NR 30 Juli 2017

In de LC Courant wordt elke maand een medewerker van de school voorgesteld. Deze keer is dat Gerrie Pols, leraar Nederlands op de locatie Landeweer. Gerrie is naar eigen zeggen “bijna een halve eeuw” oud, getrouwd en moeder van vijf kinderen. Ze wandelt graag of zit met haar neus in een boek. Maar haar grootste passie zijn haar honden.

Lees meer >

“Ik ben elke dag wel gelukkig”

Editie: NR 29 Juni 2017

In de LC Courant wordt elke maand een medewerker van de school voorgesteld. Deze keer is dat Soedi Shakiba, onderwijsassistent op de locatie Zonegge. Soedi is getrouwd en moeder van twee kinderen. Haar hobby’s zijn koken, fietsen én tekenen (ze hoopt ooit een eigen atelier te hebben).

Lees meer >

‘Tijdens een feestje 16, na afloop 50’

Editie: NR 28 Mei 2017

In de LC Courant wordt iedere keer een medewerker van de school voorgesteld. Deze keer is dat Bernadette Kleinpenning. Ze geeft tekenen en handvaardigheid op de locatie Didam.

Lees meer >

“Ik heb al de leukste baan op school”

Editie: NR 27 April 2017

In de LC Courant wordt iedere keer een medewerker van de school voorgesteld. Deze keer is dat Lisa van der Steen. Ze geeft wiskunde op de locatie Landeweer.

Lees meer >

“Michael Jackson hing boven mijn bed”

Editie: NR 26 Maart 2017

In de LC Courant wordt iedere keer een medewerker van de school voorgesteld. Deze keer is dat Manon de Jong. Zij werkt in de mediatheek van de locatie Heerenmäten.

Lees meer >

“Als mentor weet je wat er speelt”

Editie: NR 25 Januari 2017

In de LC Courant wordt iedere keer een medewerker van de school voorgesteld. Deze keer is dat Marenka van Toor, docent Nederlands en mens & maatschappij én mentor op de locatie Zonegge.

 

Lees meer >

‘Gelukkig bestaat de perfecte leerling niet’

Editie: NR 24 December 2016

In de LC Courant maken we iedere maand nader kennis met een medewerker van de school. Deze maand is dat Barbera van Dulmen-van Dalen. Zij is administratief medewerker op de locatie Didam.

 

Lees meer >

'Ik probeer te verbergen dat ik ontzettend klunzig ben'

Editie: NR 23 November 2016

In de LC Courant maken we iedere maand nader kennis met een medewerker van de school. Deze maand is dat Anke Swanenberg. Zij is dit schooljaar begonnen als docent Nederlands op de locatie Heerenmäten.

Lees meer >

Judith Hoekstra: 'Mannenseries zet ik meteen af'

Editie: NR 22 Oktober 2016

In de LC Courant maken we iedere maand nader kennis met een medewerker van de school. Deze maand is dat orthopedagoge Judith Hoekstra. Judith is 31 jaar, heeft al dertien jaar een relatie met Vincent en is sinds zeven weken met hem getrouwd. Naast haar werk zijn winkelen, uit eten gaan en biertjes drinken haar hobby's. Ook houdt ze van gezelligheid én van sporten.

Lees meer >

Wie is... Joeri Vonk?

Editie: NR 21 September 2016

Joeri Vonk (37) is sinds 1 februari afdelingsleider havo/vwo-onderbouw op de locatie Zonegge. Hij is vorig jaar zomer weer getrouwd en heeft samen met zijn vrouw vier kinderen, van wie de oudste nu in de tweede klas zit (ook op Zonegge). Naast het onderwijs is koken een passie, waarvoor hij graag meer tijd zou hebben. 

Lees meer >

Wie is... Susanne Honders?

Editie: NR 19 Mei 2016

Susanne Honders is docente Nederlands en levensbeschouwing op de locatie Zonegge. Ze is getrouwd met Graeme en heeft twee kinderen: Floris en Daan. Haar hobby's zijn tennissen, skeeleren, schrijven én lezen. Zelfs als het hele huis instort, leest Susanne gewoon door.

Lees meer >

Wie is... Marion Kloppenburg?

Editie: NR 18 April 2016

Marion Kloppenburg geeft Nederlands op het Liemers College. Ze is 26 jaar oud en ze woont in Arnhem. Marion noemt zich een fanatieke sporter en ze is dan ook vaak in de sportschool te vinden. Daarnaast houdt ze van lekker uit eten gaan en zit ze graag op een terras. 

Lees meer >

Wie is... Pam Hessels?

Editie: NR 17 Maart 2016

Pam Hessels werkt op de locatie Landeweer. Ze is coördinator leerlingzaken en docent Nederlands. Van dat vak is ze ook sectieleider. Pam is 54 jaar, woont in Loo en heeft drie dochters van 18, 21 en 26 jaar. Ze houdt van haar gezin, familie en vrienden.

Lees meer >

Wie is... Rinke Rekers?

Editie: NR 16 Februari 2016

Rinke Rekers is werkzaam als begeleider bij de trajectgroep op de locatie Heerenmäten. Maud Pfeijffer van de schrijversgroep stelt haar voor.

Lees meer >

Wie is... Vera Michels?

Editie: NR 14 December 2015

Vera Michels [30] is economiedocent en mentor van een tweede klas op de locatie Zonegge. Ze is getrouwd met Pim. Samen zijn ze druk met het verbouwen van hun nieuwe woning in Hengelo [Gelderland]. 

Lees meer >

Wie is... Eline van der Zeyst?

Editie: NR 13 November 2015

Eline van der Zeyst is afdelingsleider voor het vmbo op de locatie Landeweer. Eline woont in Enschede en is getrouwd met Peter. Eline houdt van hardlopen, fitness, wandelen met haar hond Boele en leuke dingen met haar kinderen doen.

Lees meer >

Wie is... Pauline Wenderich?

Editie: NR 11 September 2015

Pauline Wenderich [36] is dit schooljaar begonnen als afdelingsleider voor het vwo op de locatie Heerenmäten. Pauline is neerlandica, getrouwd met Sander en moeder van twee dochtertjes. Verder houdt ze van lezen, zingen én koken.

Lees meer >

Wie is... Marleen Kaal?

Editie: NR 10 Juni 2015

Marleen Kaal [35] werkt op de locatie Landeweer als ambulant leerlingbegeleider. Ook is ze lid van het Team Expertise en Ondersteuning [TEO]. Samen met haar man en drie zoontjes woont ze in het bosrijke Beek.

Lees meer >

Wie is... Christine Pacilly?

Editie: NR 9 Mei 2015

Christine Pacilly [25] is docente Nederlands in Didam. Ze heeft sinds kort 'een heel leuk vriendje'. Voor de lerarenopleiding verhuisde ze naar Nijmegen. Daar woont ze nog steeds. 

Lees meer >

Wie is... Stefan Vink?

Editie: NR 8 April 2015

Stefan Vink [27] is docent natuurkunde, nlt en anw. Hij woont samen met zijn vrienden en hun twee katten in Nijmegen. In zijn vrije tijd doet Stefan Vink aan sportklimmen en boulderen [ook een klimsport]. In de vakantie gaat hij dan ook graag richting de bergen. Andere hobby's zijn gitaar spelen en tekenen.

Lees meer >

Wie is... Sander Niessing?

Editie: NR 7 Maart 2015

Sander Niessing [44] is docent biologie en ICT-innovator. Hij heeft een geregistreerd partnerschap met Petra en samen hebben ze een zoontje van 2,5 jaar oud: Luuk. De grote hobby's van Sander zijn fietsen [zie foto], tennissen, fotograferen en tuinieren.

Lees meer >

Wie is... Irma Wolbrink?

Editie: NR 6 Februari 2015

Irma Wolbrink is onderwijsassistent op de locatie Landeweer én sinds kort redactielid van de LC Courant. Irma is 48 jaar en getrouwd met André. Het gezin bestaat verder uit zoon Dennis van 22 en dochter Lisanne van 19. Irma's hobby's zijn spinning en hardlopen, maar haar passie is zwemles geven bij reddingsbrigade De Breuly.

Lees meer >

Wie is... Yvonne Slingerland?

Editie: NR 5 Januari 2015

Al twaalf en een half jaar lang werkt Yvonne Slingerland met veel plezier bij het leermiddelenfonds. Daarnaast is Yvonne druk met borduren, lezen en de website van het Liemers College. Ze is getrouwd met Aad, moeder van drie kinderen en sinds kort ook oma van een kleindochtertje. 

Lees meer >

Wie is... Margo Tinnemans?

Editie: NR 4 December 2014

Margo Tinnemans werkt sinds augustus 1999 als docente Nederlands op het Liemers College [locatie Didam]. Ze is 47 jaar oud, heeft al 23 jaar een relatie, woont in Nijmegen en houdt van lezen, vakantie, hardlopen en... shoppen!

Lees meer >

Wie is... Anne Lozeman?

Editie: NR 3 November 2014

Anne Lozeman is sinds dit jaar docente Nederlands op het Liemers College. Ze geeft les op de locaties Zonegge en Heerenmäten. Anne is 30 jaar, ze is geboren is Venlo, verhuisde daarna naar Elst, maar woont nu met haar vriend in Nijmegen.

Lees meer >

Wie is... Djamilla Samusamu?

Editie: NR 2 Oktober 2014

Djamilla Samusamu is decaan en coördinator op de locatie Zonegge. Ze is 31 jaar en houdt van bootcamp [kijk maar op de foto] en heel veel van gezelligheid.

Lees meer >

Wie is... Carlo Kok?

Editie: NR 1 September 2014

Carlo Kok is werkzaam als afdelingsleider op de locatie Landeweer [bovenbouw vmbo]. Hij is 51 jaar, heeft een relatie en is de trotse vader van een 20-jarige zoon en een 16-jarige dochter. In zijn vrije tijd drumt hij in zijn bandje 'O.M.T.' [One More Thing] en doet hij aan sport.

Lees meer >