superklas > D1B: de klas van ‘lievelingstante’ Dorith Berendsen

superklas > D1B: de klas van ‘lievelingstante’ Dorith Berendsen

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat D1B op de locatie Didam. De mentor is Dorith Berendsen. De klas bestaat uit zeventien mavo-leerlingen en dertien havo-leerlingen. Dorith Berendsen stelt eerst zichzelf voor. Daarna komen de leerlingen aan het woord.


DE MENTOR OVER DE MENTOR
Dorith Berendsen: “Ik ben 58 jaar en naast mentor ook docent Engels. Ik ben getrouwd met Joop Berendsen en we hebben twee kinderen: Tom van 28 en Tessy van 25. Iedereen die mij kent, weet dat ik dol ben op alles wat Engels is en niets liever doe dan daarover vertellen. Verder lees en haak ik graag en kijk ik Netflixseries. Outlander is mijn favoriet. Dit is mijn 35ste jaar voor de klas, maar ik vind het nog steeds leuk. Vooral de onderbouw: leerlingen die net van de basisschool komen op weg helpen en hen een veilige plek bieden, is wat ik graag doe. Ik zeg altijd dat ze mij moeten zien als hun lievelingstante op school, bij wie ze met alles terechtkunnen. En als ik ze niet kan helpen, zoek ik iemand die dat wel kan.”


DE MENTOR OVER DE MENTOR
Dorith Berendsen: “D1B is een heel leuke, gezellige klas. Ze beginnen allemaal hun plekje te vinden en ik heb het idee dat ze het naar hun zin hebben op school. Als leerlingen zich op hun gemak voelen, is er al veel gewonnen. Pas dan komen ze aan leren toe.”


DE KLAS OVER DE KLAS
Dorith Berendsen: “Omdat de klas mij nog maar kort kent, heb ik ze niet gevraagd wat ze van mij vinden. Ik vraag me af of daar een eerlijk antwoord op zou komen. Mijn indruk is dat ze me wel oké vinden. Niet meer en niet minder.”


DE KLAS OVER DE KLAS
Bram Wenting vindt de klas gezellig. Niemand is het daarmee oneens. Gezellig wordt vaak genoemd door de leerlingen. Loek Wouters geeft aan dat de klas veel praat en druk is.


DE MENTOR OVER VIJFTIEN JAAR
Dorith Berendsen: “Dan ben ik allang met pensioen en hoop ik kleinkinderen te hebben. Die ga ik heel erg verwennen. Heb ik nu al zin in.”


DE KLAS OVER VIJFTIEN JAAR
Quincy Geutjes weet het nog niet. Ze wil over vijftien jaar nog geen kinderen hebben en reizen hoeft van haar ook niet.
Liv Bijsterveld denkt dat ze heel misschien wel een relatie en kinderen zou kunnen hebben.
Sam Thijssen is docent op een basisschool. Ze wil graag in Loil blijven wonen, maar dan wel op zichzelf.
Merle Teering denkt dat ze in de buurt van Utrecht woont en sportles geeft in haar eigen zaal. Ze woont op zichzelf, hopelijk in een villa.
Cianán Lucas wil iets met sport en beweging doen. Hij woont dan nog steeds in Loerbeek, dicht bij zijn ouders. En ooit in de aanleunwoning waar nu zijn opa en oma wonen.
Bas Arends maakt over vijftien jaar een wereldreis, Bram Berendsen heef een eigen loonwerkersbedrijf, Eva Wiendels is gymdocent en Sophie Worm is lekker aan het rondreizen.
Cian Lammers is kok in zijn eigen restaurant dat dan inmiddels drie Michelinsterren heeft.
Nick Roerink heeft over vijftien jaar een baan met dieren of iets met sport.
Bram Wenting wordt automonteur en woont op zichzelf in de Greffelkamp, waar hij nu ook woont. Waarschijnlijk is hij over vijftien jaar al een keer ringsteekkoning of schutterskoning geweest.
Mara van Vught gaat misschien wel in Zuid-Afrika of Amerika wonen.
Fiene Bakker zien we over vijftien jaar waarschijnlijk terug als kledingontwerpster, Amber Ebben is dan kapster en Kim Schipper werkt in de zorg.


LIEMERS OF AMSTERDAM
Dat de leerlingen van deze omgeving houden en er het liefst blijven, is duidelijk. Van de 30 leerlingen kiezen er 9 voor Amsterdam, onder wie Nikki Wijnholts. De overige 21 willen allemaal in Didam, Loil, Loerbeek, Beek, Spijk of Zevenaar wonen.


HOUDEN VAN…
De leerlingen van D1B houden allemaal het meest van hun familie en huisdieren, zoals Liara Heusingveld die gek is op haar hond en hamster. Gertjan Kluitman houdt niet van al zijn broertjes en zusjes evenveel. De jongste is de leukste! De mooiste plek waar hij ooit is geweest is het Zwarte Woud en zijn hobby is turnen. Dat laatste geldt ook voor Daantje Thämer.
Mies Gregoor houdt ook van tekenen, Cian Lammers van koken en basketbal. Chris Kwee wil later rijk worden en hij houdt van rockmuziek en chillen.
Mara van Vught houdt van tekenen en voetballen, Fiene Bakker van paarden en afspreken met vriendinnen, Bo Derksen van dieren in het algemeen.
Iedereen die Manon Dijkstra kent, weet dat ze van eenhoorns houdt. Teije van Baaren houdt heel erg van gamen (vooral Forza Horizon). Marek Fuhler houdt veel van tennis en voetbal. Krzysztof Zielinski is Pools maar houdt het meest van Chinees eten, Yara Willemsen juist van pizza.


DE KLAS OVER ANDERE ONDERWERPEN
Volgens D1B is Facebook voor oude mensen en Instagram en Snapchat voor jonge mensen. Niemand heeft dus Facebook. Verder houden 28 leerlingen van sporten en geven 2 leerlingen de voorkeur aan chillen.Terug naar overzicht