superklas > ‘Nooit een saaie week met deze mentorkids’

superklas > ‘Nooit een saaie week met deze mentorkids’

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat de mentorklas van Luuk Reijmers (docent Frans). Het is een vierde klas mavo op de locatie Zonegge. Luuk Reijmers stelt zich eerst voor, daarna komen leerlingen aan het woord.


DE MENTOR OVER DE MENTOR
Luuk Reijmers: “Bonjour! Je m’appelle Luuk Reijmers et je suis professeur de français. Geboren op 27 maart 1992 en dus 26 jaar oud. In mijn vrije tijd ben ik graag met familie en vrienden, maar ook regelmatig te vinden in de sportschool. En ik hou van een feestje. Na een aantal jaren in de Achterhoek ben ik teruggegaan naar mijn roots, maar wel een dorp verder: het mooie Elst.”
“Op de middelbare school ontdekte ik mijn passie voor talen en dan met name voor Frans. Daarom ben ik de lerarenopleiding Frans gaan doen. In het begin was het moeilijk, omdat bijna alle lessen in het Frans werden gegeven. Ik snapte er zo weinig van dat ik niet verwachtte de opleiding af te maken. Dit veranderde na drie maanden Brussel en zes maanden Marseille.”
“Op mijn zeventiende gaf ik voor het eerst les, op het Citadel College in Lent. Dit beviel erg goed. Vlak voor ik naar Marseille ging, liep ik mijn derdejaarsstage op het Liemers College in Didam, een kleine maar erg leuke locatie. Inmiddels heb ik alle locaties van de school gezien en het erg naar mijn zin op Zonegge. Ik vind het leuk om leerlingen wat te leren, mijn passie voor Frans over te brengen en mijn mentorleerlingen te helpen richting het examen.”


DE KLAS OVER DE MENTOR
KayLynn: “Meneer Reijmers is een heel betrokken mentor. Hij staat altijd voor zijn mentorleerlingen klaar. Hij laat ook altijd goed weten dat je altijd mag langskomen. Hij zoekt graag oplossingen voor dingen en geeft je advies waar nodig. Hij kent zijn mentorleerlingen heel goed, waardoor hij precies weet hoe hij met iedereen moet omgaan.”
Evelien: “Hij heeft alles voor iedereen over en staat altijd voor iedereen klaar. Ik kan geen slechte dingen over hem zeggen.”
Laurea: “Meneer Reijmers is één van de beste mentoren die ik heb gehad. Hij is heel serieus maar kan ook tegen een grapje. Hij is heel betrokken bij de leerlingen en helpt heel erg met problemen die ze hebben.”
Lisa: “Hij is heel aardig en geduldig. Als je iets niet snapt, legt hij het gerust nog een keer uit.”
Amber: “Hij is een lieve en behulpzame mentor.”
Marijn: “Met meneer Reijmers hebben we een mentor die echt te vertrouwen is en die altijd het beste met je voor heeft. Hij doet er alles aan om je te helpen en staat altijd voor je klaar.”


DE MENTOR OVER DE KLAS
Luuk Reijmers: “In mavo-4 ben je mentor van een groep leerlingen uit verschillende klassen. De leerlingen uit mijn mentorgroep maken er een superklas van. Ze zijn stuk voor stuk geweldig en allemaal uniek op hun eigen manier. Dat maakt mijn werk als mentor erg leuk. Een aantal heb ik vanaf de brugklas zien opgroeien tot stoere bijna-man of jongedame. Het is een mix van jongens en meiden, ieder met een eigen karakter. Het bijzondere is dat ze allemaal veel in hun mars hebben. De een heeft iets meer hulp nodig dan de ander, maar ze komen er hoe dan ook.”


DE KLAS OVER DE KLAS
KayLynn: “Wij zitten nooit echt samen in de lessen. Het enige moment dat we elkaar zien, is als we een gezamenlijk mentoruur hebben.”
Evelien: “De sfeer is gezellig, maar ook wel chaotisch.”
Laurea: “Onze klas is een best drukke maar heel gezellige klas. Ondanks dat we niet in dezelfde stamklassen zitten, zijn we heel hecht met elkaar.”
Lisa: “Leuke klas.”
Amber: “Ik vind het een gezellige klas. We kunnen allemaal wel met elkaar opschieten.”


DE MENTOR OVER HET SCHOOLJAAR
Luuk Reijmers:“Het schooljaar begon, zacht uitgedrukt, vervelend. De roosters klopten niet, vakken stonden dubbel gepland en een normaal mentoruur was roostertechnisch vrijwel onmogelijk. Toch zorgde dit er niet voor dat ik mijn mentorkids niet zag. We planden zelf een moment om de belangrijke punten te bespreken en het hart te luchten. Nu we de eindhalte naderen, merk ik dat de examenstress enigszins begint toe te slaan. Vakken geven zo’n beetje hun laatste toetsen en de examentrainingen zijn begonnen. Ik kijk terug op een mooi maar ook heftig jaar met mijn mentorkids. We hebben veel meegemaakt, gezien en gehoord. Eén ding moet ik toegeven: er heeft geen enkele saaie week tussen gezeten!”


DE KLAS OVER HET SCHOOLJAAR
KayLynn: “Dit schooljaar is heel chaotisch begonnen. Er waren problemen met roosters en klassenindelingen. Nu zit iedereen meer op zijn plek en is er meer rust in de school. De leerpleinen worden goed gebruikt om te leren en dat werkt erg prettig.”
Evelien: “Het ging supersnel. Komt misschien door al die tussenuren ;).”
Laurea: “Dit schooljaar is voor iedereen moeilijk en verwarrend begonnen. Toen die stress eenmaal achter de rug was, werd het met elkaar veel leuker. We hebben nu als klas best een goede band met elkaar. Ik ben er zeker van dat we dit schooljaar met z’n allen super gaan eindigen.”
Lisa: “Het is een leuk schooljaar, alleen een beetje druk.”
Amber: “De tijd vliegt voorbij, voor je het weet zijn de eindexamens al.”
Marijn: “Ik vind het een erg matig schooljaar, met slechte roosters en te veel tussenuren, lessen beneden niveau en voor bepaalde vakken docenten die je niets willen uitleggen. Maar buiten de lessen om een prima sfeer.”


DE KLAS OVER VIJFTIEN JAAR
KayLynn: “Ik zie mezelf over vijftien jaar lekker in een klein knus huisje met mijn vriend en kindje. Ik hoop dat ik dan werk als orthopedagoog en kinderen verder kan helpen en zorgen dat ze zich fijn voelen en - het belangrijkste - dat ze blij zijn met zichzelf. Ook belangrijk is dan natuurlijk dat ik gezond ben en goed in mijn vel zit.”
Evelien: “Ik hoop dat ik over vijftien jaar een jaar naar het buitenland ben geweest, gestudeerd heb in Utrecht en misschien wel een heel leuke vent heb.”
Laurea: “Ik zie mezelf over vijftien jaar in mijn eigen huis met een baan als juridisch dienstverlener en hopelijk een carrière als zangeres.”
Lisa: “Ik hoop dat ik dan lerares Engels ben.”
Amber: “Dan ben ik docent Engels.”
Marijn: “Over vijftien jaar woon ik in een penthouse en ben ik een succesvol zakenman en investeerder. Ik ben dan financieel onafhankelijk en ik heb een paar mooie auto’s. Andere mensen heb ik niet nodig. Geld en familie zijn al geluk genoeg.”


LIEF OF KNAP?
KayLynn: “Ik vind het belangrijker dat mensen lief zijn. Aan knap zijn heb je niets. Het is erg belangrijk dat je mensen kunt accepteren zoals ze zijn en dat iedereen kan doen wat je zelf wil. Iedereen heeft natuurlijk oordelen, maar die kun je beter voor je houden omdat je niet weet hoe je een ander laat voelen.”
Evelien: “Lief, een knappe vent heb je nooit voor je alleen. Haha!”
Laurea: “Lief.”
Lisa: “Lief.”
Amber: “Lief, want innerlijk is belangrijker dan uiterlijk.”


IK HOUD VAN…
KayLynn: “Gezelligheid. Gezellig dagjes weg, drankjes doen op terrasjes. Ik houd heel veel van mensen die dicht bij mij staan en dat laat ik ze ook vaak merken, omdat ik het belangrijk vind dat ze dat weten.”
Evelien: “Ik houd van mijn vrienden, shoppen, lunchen en reizen.”
Laurea: “Zingen, het is mijn grootste passie.”
Lisa: “Muziek luisteren en films/series kijken.”
Amber: “Muziek luisteren.”Terug naar overzicht