superklas > ‘Deze klas voelt als familie’

superklas > ‘Deze klas voelt als familie’

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat ZM2A van de mentoren Saskia Freriks en Sander Niessing. Het is een tweede klas mavo op de locatie Zonegge. Saskia en Sander stellen eerst zichzelf voor en laten daarna hun mentorleerlingen aan het woord.


DE MENTOR OVER DE MENTOR
Saskia Freriks: “Ik ben 44 jaar, getrouwd met Robert en moeder van Merel (14) en Cato (11). Ik ben geboren en getogen in Megchelen, een klein dorpje aan de Duitse grens. In mijn vrije tijd studeer ik en doe ik heel veel leuke dingen met mijn gezin (concerten, stedentrips, zeilen enz.). Sinds vijf jaar ben ik onderwijsassistent op het Liemers College. Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Het is erg gevarieerd, maar het contact en de gezellige onderonsjes met leerlingen en collega’s vind ik het allerleukst.”
Sander Niessing: “Ik ben al sinds 2000 werkzaam als biologiedocent op het Liemers College. In mijn loopbaan heb ik veel mentorklassen en -leerlingen mogen begeleiden. Dit schooljaar is dat ZM2A. Dat doe ik samen met Saskia Freriks.”


DE KLAS OVER DE MENTOR
Wij vinden meneer Niessing en mevrouw Freriks leuke, lieve en goede mentoren. Meneer Niessing is aardig, hij houdt van gezelligheid en hij is behulpzaam. Mevrouw Freriks is een actieve mentor. Ze ziet overal het positieve van in en ze helpt je altijd. We zijn haar ‘zonnestraaltjes’. Als we ergens mee zitten, kunnen we altijd bij meneer Niessing en mevrouw Freriks terecht.


DE KLAS OVER DE KLAS
We zijn een leuke klas met lieve leerlingen. De klas voelt als familie, soms zijn we te gezellig.


DE MENTOR OVER DE KLAS
Saskia Freriks: “ZM2A is een superleuke klas vol enthousiaste leerlingen. Wat deze klas zo speciaal maakt, is dat de leerlingen een onwijs goede band met elkaar hebben en elkaar accepteren zoals ze zijn. Natuurlijk is er weleens onenigheid, maar dit wordt dan oprecht met elkaar uitgesproken en opgelost. Tijdens de lessen moet ZM2A af en toe worden afgeremd. Ze vinden het soms lastig om de gezelligheid aan de kant te zetten voor het serieuze werk. Er wordt veel lol gemaakt, zo proberen ze de les te omzeilen. ZM2A is overal voor te porren; projecten, uitjes, sportdagen… alles wordt even enthousiast ontvangen en gedaan. Als een leerling echt te ver gaat, wordt hij/zij vaak door klasgenoten teruggefloten. Kortom, ZM2A zorgt voor elkaar en houdt elkaar in balans. Het is met recht een superklas!”
Sander Niessing: “Ook ik ben onder de indruk van de sfeer in de klas. De leerlingen geven zelf aan dat ze zich één grote familie voelen en dat kan ik alleen maar beamen.”


DE KLAS OVER HET SCHOOLJAAR
Het was een geweldig schooljaar. We waren soms wat druk, maar wel gezellig. Hier waren niet alle docenten blij mee.


DE KLAS OVER VIJFTIEN JAAR
Tom van M.: “Over vijftien jaar sta ik zelf als meester van groep 8 voor de klas.”
Quinty: “Over vijftien jaar zie ik mezelf gelukkig zijn en een mooie baan hebben.”
Nick: “Over vijftien jaar hoop ik dat ik nog met de ‘boys’ contact heb.”
Manoah: “Ik zie mezelf in een mooi pak en met een mooie auto.”
Memhet: “Ik hoop dat ik over vijftien jaar een goed leven heb.”


LIEF OF KNAP?
Mathijs: “Lief.”
Maureen: “Lief.”
Niek K: “Lief.”
Severino: “Alle twee.”
Teun: “Lief.”


HOUDEN VAN
Isa: “Sporten, chillen, gezellig met de vrienden.”
Tijmen: “Mijn familie en vrienden.”
Tom C.: “Sporten en afspreken met vrienden.”
Wiebe: “Chillen.”


OF/OF
Didam/Zevenaar 50% / Amsterdam 50%
Stad 45% / Platteland 55%
Sporten 50% / Chillen 50%
Fiets 40% / Scooter 60%
Gezond 95% / Lekker 5%
Alcohol 20% / Frisdrank 80%
De Graafschap 35% / Vitesse 65%
Verkering 60% / Single 40%
Kerstmis 95% / Sinterklaas 5%
Onderbouw 5% / Bovenbouw 95%
Smartphone 100% / Tablet 0%
Samsung 50% / iPhone 50%
Facebook 0% / WhatsApp 100%
Twitter 35% / Instagram 65%
Spotify 45% / YouTube 55%Terug naar overzicht