Superklas

Twee ‘kliekjes’ die geweldig samenwerken

Editie: NR 53 December 2019

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat de coachgroep van docent Peter van Nes. Het is een tweede klas mavo op de locatie Zonegge. Peter stelt eerst zichzelf voor en daarna komen zijn leerlingen aan het woord.

Lees meer >

L1D: 'Iedereen is anders en toch doen we het samen'

Editie: NR 52 November 2019

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat L1D van mentor Roxanne Pouwels. Het is een eerste klas vmbo-kb op de locatie Landeweer. Roxanne stelt eerst zichzelf voor en daarna komen haar mentorleerlingen aan het woord.

Lees meer >

D1B: de klas van ‘lievelingstante’ Dorith Berendsen

Editie: NR 51 Oktober 2019

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat D1B op de locatie Didam. De mentor is Dorith Berendsen. De klas bestaat uit zeventien mavo-leerlingen en dertien havo-leerlingen. Dorith Berendsen stelt eerst zichzelf voor. Daarna komen de leerlingen aan het woord.

Lees meer >

‘Deze klas voelt als familie’

Editie: NR 50 Juli 2019

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat ZM2A van de mentoren Saskia Freriks en Sander Niessing. Het is een tweede klas mavo op de locatie Zonegge. Saskia en Sander stellen eerst zichzelf voor en laten daarna hun mentorleerlingen aan het woord.

Lees meer >

‘Wat een leuke klas heb jij!’

Editie: NR 49 Juni 2019

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat L1B, de mentorklas van groepsdocent Lieke Boenink. Het is een eerste klas vmbo-bb op de locatie Landeweer. Volgens Lieke Boenink is L1B een echte superklas.

Lees meer >

‘Inderdeedy, een heel leuke klas!’

Editie: NR 47 April 2019

Elke maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat de mentorklas van Jan de Vries (docent geschiedenis). Het is een havo-eindexamenklas op de locatie Heerenmäten. 

Lees meer >

‘Nooit een saaie week met deze mentorkids’

Editie: NR 46 Maart 2019

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat de mentorklas van Luuk Reijmers (docent Frans). Het is een vierde klas mavo op de locatie Zonegge. Luuk Reijmers stelt zich eerst voor, daarna komen leerlingen aan het woord.

Lees meer >

DM1A: ‘Soms kletsen ze je de oren van het hoofd’

Editie: NR 45 Februari 2019

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is dat DM1A van de locatie Didam. Het is een eerste klas mavo. De mentor is Christine Pacilly. Zij stelt zich eerst voor, daarna komt haar mentorklas uitgebreid aan het woord.

Lees meer >

HH1A: ‘Stuk voor stuk lieve kinderen’

Editie: NR 44 Januari 2019

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is dat HH1A van de locatie Heerenmäten. Het is een eerste klas havo. De mentor is Bas Lanters. Vooraf vertelt Finn van Wessel, lid van de schrijversgroep, hoe hij te werk is gegaan.

Lees meer >

‘Het klinkt chill en dat is het ook’

Editie: NR 43 December 2018

In de LC Courant wordt regelmatig een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is gekozen voor ‘Agora Liemers’. In deze onderwijsvorm bepalen leerlingen, met hulp van coaches, zelf hun eigen leertraject.

Lees meer >

V3B: ‘Heel sportief en kapot luidruchtig’

Editie: NR 40 Juli 2018

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is dat V3B van de locatie Heerenmäten. Het is een derde klas vwo met twee mentoren: Sophie van Slageren en Anja Breugelmans.

Lees meer >

L2G: ‘Ze kunnen kletsen als de beste’

Editie: NR 39 Juni 2018

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat L2G van de locatie Landeweer. Het is een tweede klas vmbo-kb. De mentor is Tim Scheerder. Tim stelt eerst zichzelf voor, daarna komt de klas uitgebreid aan het woord.

Lees meer >

‘Mooie karakters met een gouden hart’

Editie: NR 37 April 2018

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat Z2A van de locatie Zonegge. Het is een tweede klas mavo met twee mentoren: Vera Michels (economie) en Saskia Freriks (onderwijsassistent). Vera en Saskia stellen zich eerst zichzelf voor en vertellen dan over hun klas. Daarna komt de klas aan het woord.

Lees meer >

‘In H3C ben je welkom zoals je bent’

Editie: NR 36 Maart 2018

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat H3C van de locatie Heerenmäten. Het is een derde klas havo en de mentor is geschiedenisleraar Mark de Rouw (32).

Lees meer >

D1K: ‘Een superenthousiaste klas met pit’

Editie: NR 35 Februari 2018

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat D1K (vwo) van de locatie Didam. De ‘mentormama’ is Marianne Das. Ze geeft Nederlands en levensbeschouwing en ze is 55 jaar. “Grijs en jichtig maar jong van geest”, zegt ze. Marianne vertelt eerst iets over zichzelf en haar klas. Daarna komen de leerlingen aan het woord.

Lees meer >

LZ4C: ‘Een fijne klas met oog voor elkaar’

Editie: NR 34 Januari 2018

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat LZ4C van de locatie Landeweer (vmbo-bb/kb). De leerlingen doen de richting zorg & welzijn. De klas heeft twee mentoren: Mirjam Verstegen en Gonnie Rietman. Zij vertellen eerst iets over hun klas. Daarna komen de leerlingen zelf aan het woord.

Lees meer >

Z2G: ‘Geen gemopper, gewoon uitvoeren die taak’

Editie: NR 33 December 2017

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat de havo-klas Z2G van de locatie Zonegge. De mentor van deze klas is Nicole Scholten. Zij vertelt eerst iets over zichzelf en haar klas. Daarna komen de leerlingen aan het woord.

Lees meer >

V4(Jgn): kleurrijk, ambitieus en ijverig

Editie: NR 32 November 2017

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat klas V4(Jgn) van de locatie Heerenmäten. Het is dus een vierde klas vwo en de mentor is Janneke Jegen (Jgn).

Lees meer >

DH4A: ‘Druk maar wel gezellig’

Editie: NR 31 Oktober 2017

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat klas DH4A van de locatie Didam. De mentor is Theo Wanders, leraar wiskunde en natuurkunde.

Lees meer >

H3B: 'authentiek' maar met een paar boefjes

Editie: NR 30 Juli 2017

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat klas H3B van de locatie Heerenmäten. De mentor is Stefan Vink (29), leraar natuurkunde en nlt (natuur, leven & technologie).

Lees meer >

V3A: het laatste jaar samen

Editie: NR 29 Juni 2017

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat klas V3A van de locatie Didam. De mentor van deze klas is leraar Rob Sanders. 

Lees meer >

LG3C: soms druk, altijd gezellig

Editie: NR 28 Mei 2017

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat klas LG3C van de locatie Landeweer. De klas heeft twee mentoren: Nicole Koenders en Martijn Heuvelmans. Beiden spreken van een leuke klas, die erg gezellig is (Nicole) maar ook behoorlijk druk kan zijn (Martijn).

Lees meer >

Z2B(este) 4 ever, vindt mentor Marc van Slageren

Editie: NR 27 April 2017

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat klas Z2B (vmbo-bb) van de locatie Zonegge. De mentor van deze klas is Marc van Slageren.

Lees meer >

HH5C: perfecte samenstelling, perfecte sfeer

Editie: NR 26 Maart 2017

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat klas HH5C van de locatie Heerenmäten. De mentor van deze klas is Jeffrey Hartjes. Hij geeft natuurkunde en nlt (natuur, leven & technologie). 

Lees meer >

‘D1H is een klas zonder bombarie’

Editie: NR 25 Januari 2017

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat klas D1H van de locatie Didam. De mentor van deze klas is Bram Dhondt (docent geschiedenis en management & organisatie). Hij is een leuke en grappige mentor bij wie je altijd terecht kunt, vindt zijn klas.

Lees meer >

LZ4C: ‘Sociaal naar elkaar en naar anderen’

Editie: NR 24 December 2016

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat klas lz4c van de locatie Landeweer. De mentor van deze klas is Marianne Vissers. Als collega’s vertellen dat het zo’n fijne groep is, is zij apetrots.

 

Lees meer >

Z2W: een Topklas met veel talent

Editie: NR 23 November 2016

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is dat klas Z2W van de locatie Zonegge. De mentor van deze klas is Ine van de Laar. Zij geeft Frans. Volgens Ine zit er veel talent in haar mentorklas.

Lees meer >

V5A: sportieve klas met behulpzame mentor

Editie: NR 22 Oktober 2016

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is dat klas V5A van de locatie Heerenmäten. De mentor van deze klas is docent scheikunde Koos Wilke. Hij staat bij de leerlingen bekend als een zeer behulpzame mentor.

Lees meer >

D1E: Schatten van meiden en vrolijke snuiters

Editie: NR 21 September 2016

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is dat klas D1E van de locatie Didam. Biologiedocent Miranda Luttikholt is de mentor van deze eerste klas. Miranda werkt sinds 2001 op het Liemers College. Ze heeft haar klas nog niet zo lang, maar begint de leerlingen wel steeds beter te leren kennen.

Lees meer >

“Wat een leuke, gezellige, aardige en lieve leerlingen”

Editie: NR 20 Juni 2016

Iedere maand wordt in de LC Courant een ‘superklas’ voorgesteld. Deze maand is dat klas H4D van de locatie Heerenmäten. De klas heeft twee mentoren: Luc Depré en Marleen van Rijn. Illustratief voor de relatie tussen de mentoren en hun klas is de babyshower, waarmee H4D een onuitwisbare indruk maakte op Marleen van Rijn.

Lees meer >

Z1D, een klas vol 'stuiterballen'

Editie: NR 19 Mei 2016

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is dat klas Z1D van de locatie Zonegge. Het is een vmbo/kb-klas. De mentor is Iris Praster. Volgens haar telt Z1D een groot aantal 'stuiterballen', maar die ziet ze als een uitdaging.

Lees meer >

LG3E: ‘Humor, gezelligheid en elkaar helpen’

Editie: NR 18 April 2016

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is dat klas LG3E van de locatie Landeweer. De klas telt veel verschillende karakters, maar de sfeer is meestal vrolijk. En af en toe romantisch, want er zijn twee setjes in de klas.

Lees meer >

'Een rustige klas, waarin goed wordt gewerkt'

Editie: NR 17 Maart 2016

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is dat een derde klas van de locatie Landeweer: klas LA3A (vmbo-bb). De mentor is Bram van de Ven.

Lees meer >

DH3A: 'Ik weet nu al dat ik ze ga missen'

Editie: NR 16 Februari 2016

De 'superklas' deze maand is DH3A van mentor Margo Tinnemans. De klas is razend enthousiast over haar, maar af en toe is ze te hardhandig...

Lees meer >

Z1T: een superklas met twee mentoren

Editie: NR 15 Januari 2016

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is dat klas Z1T van de locatie Zonegge. Het is een vwo-klas met twee mentoren: Riet Weijkamp en Ella Visser. Zij werden onlangs in het zonnetje gezet vanwege hun 40-jarig jubileum. 

Lees meer >

V6C: gezellig als het kan, serieus als het moet

Editie: NR 13 November 2015

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is dat klas V6C van de locatie Heerenmäten. De mentor is economiedocent Ronald Kuijper. Hij wordt geprezen om zijn gevoel voor humor en hij staat klaar voor zijn leerlingen als dat nodig is.

Lees meer >

Superklas D1B: vrolijk en [soms] hardwerkend

Editie: NR 12 Oktober 2015

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is dat klas D1B van de locatie Didam. De mentoren is Corinne Muizelaar. Ze is populair bij haar klas. "Een lieve mentor, die goed uitleg geeft en fijn helpt", vindt bijvoorbeeld Daphne Evers.

Lees meer >

Superklas LA4B en LA4C: gezellig maar druk

Editie: NR 11 September 2015

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is dat klas LA4B en LA4C van de locatie Landeweer. De mentoren zijn Liesbeth Spork en Jessica Burkhard. Zij komen eerst aan het woord. Daarna beantwoorden hun leerlingen een aantal vragen.

Lees meer >

"Zo lief, ik pinkte een traantje weg"

Editie: NR 10 Juni 2015

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is de keuze gevallen op klas HH4H [locatie Heerenmäten] van mentor Anouk Mulders.

Lees meer >

Superklas D1E: 'In deze klas gebeurt altijd wat'

Editie: NR 9 Mei 2015

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is de keuze gevallen op klas D1E [locatie Didam] van mentor Jim Pronker. Hij geeft geschiedenis en levensbeschouwing. Volgens Jim wordt hij door zijn klas op handen gedragen. Dat wilde de fotograaf graag zien.

Lees meer >

Superklas Z2G: zakdoekjes mee op de laatste schooldag

Editie: NR 8 April 2015

Iedere maand wordt in de LC Courant een 'superklas' voorgesteld. Deze maand is de keuze gevallen op klas Z2G [vmbo-kb] van mentor Marrit Rave. 

Lees meer >

'Wij hebben de leukste klas van de school'

Editie: NR 7 Maart 2015

In elke editie van de LC Courant wordt een superklas geportretteerd. De superklas van deze maand is 'lgt3A, een derde klas gt op de locatie Landeweer. De mentoren zijn Jos van de Kamp en Henrita Woudenberg. 

Lees meer >

H4F: een actieve en gezellige superklas

Editie: NR 6 Februari 2015

In elke editie van de LC Courant wordt een superklas geportretteerd. De superklas van deze maand is H4f, een vierde klas havo. De mentor is Peter de Leeuw. Hij vervangt André van der Aa, die eerder dit schooljaar om medische redenen moest afhaken maar inmiddels herstellende is. In het artikel komt steeds eerder Peter de Leeuw aan het woord en daarna zijn mentorklas.

Lees meer >

‘Vooral de jongens zijn zeg maar... woest gezellig'

Editie: NR 5 Januari 2015

De 'superklas' van deze LC Courant is D1A van mentrix Els Peters. D1A is een eerste klas vmbo-sbb/bb. Els Peters vertelt eerst over zichzelf en over haar klas. Daarna komen de leerlingen aan het woord.

Lees meer >

Klas Z1P is vooral een heel gezellige boel

Editie: NR 4 December 2014

In elk nummer van de LC Courant staat één klas centraal. Deze maand is dat de havo/gt-klas Z1P. De leerlingen en hun mentor beantwoorden vragen over elkaar, over het schooljaar tot nu toe en over de toekomst. Over één ding zijn ze het eens: Z1P is een gezellige boel. Gelukkig wordt er ook nog geleerd.

Lees meer >

HH3A: 'Een bijzondere en sportieve klas'

Editie: NR 3 November 2014

In de LC Courant staat iedere maand één klas centraal. Deze maand is dat klas HH3A [Heerenmäten] van mentor Roberto Breeveld. De mentor en de klas hebben vragen over de mentor, de klas, het aankomend schooljaar en de toekomst beantwoord.

Lees meer >

Superklas: competentiegericht leren met nekmassages...

Editie: NR 2 Oktober 2014

De superklas is deze keer het vierde leerjaar van sport, dienstverlening & veiligheid [sdv]. In deze klas zitten 36 leerlingen. Bart Nengerman en Rudy Bloemscheer zijn samen mentor. Ze streven naar een open, eerlijk en consequent contact met hun leerlingen. Ook bouwen ze aan een sfeer, waarin de leerlingen zich veilig en prettig voelen.

Lees meer >

"Een leuke, enthousiaste en vooral slimme klas"

Editie: NR 1 September 2014

In de LC Courant staat iedere maand één klas centraal. Dit schooljaar bijt D2K [Didam] van mentrix Karlijn Aarntzen het spits af. Zij vertelt eerst over haarzelf en over haar klas. 

Lees meer >