oud-leerlingen > ‘Vergeet niet lol te maken, het is zo voorbij’

oud-leerlingen > ‘Vergeet niet lol te maken, het is zo voorbij’

Met als motto ‘Waar zijn ze gebleven?’ zoekt de LC Courant regelmatig oud-leerlingen op om te horen wat zij na het Liemers College zijn gaan doen. Ook blikken we terug op de jaren in de schoolbanken. De hoofdpersoon van deze aflevering is Evelien Poelmans, die van 2010 tot en met 2016 op de locatie Heerenmäten zat. Evelien is inmiddels 22 jaar en ze woont in een studentenhuis in Nijmegen, waar ze geneeskunde studeert.


Hoe ben je op het Liemers College terechtgekomen?
“Het was het dichtstbij en al mijn vrienden gingen erheen. Ik heb me helemaal ook niet georiënteerd op een andere school en daar helemaal geen spijt van gehad.”


Hoe kijk je terug op die tijd?
“Het was leuk! Ik heb vrienden voor het leven gemaakt, met wie ik nog steeds veel mee omga. Er was altijd wat te doen, goede begeleiding en uitdaging. Wel irritant dat de school precies in mijn examenjaar werd verbouwd.”


Welke docenten maakten de meeste indruk?
“Koen Janssen was toen mijn economieleraar. Ik kon erg goed met hem praten en vooral heel veel lachen. Babette van Weelden gaf Nederlands. Ze kwam altijd met creatieve opdrachten, we moesten zelfs een keer een taart bakken.”


Heb je nog contact met vrienden/vriendinnen uit die tijd?
“Ja, de groep waarmee ik toen veel omging, is nog steeds bij elkaar. We studeren allemaal ergens anders, maar zoeken elkaar nog vaak op. Ook wonen veel vrienden van het Liemers College in Nijmegen, waardoor het makkelijk is om contact te houden.”


Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt op het Liemers College?
“De LCAward, waarvoor ik naar Sri Lanka ben geweest. Wat was dat een levenservaring! Ook vond ik de prom onvergetelijk, net als de grote pauze. Voordat de bel ging, had iedereen de tas al ingepakt om in de kantine als eerste een broodje te kunnen fixen.”


Wat ben je na het Liemers College gaan doen?
“Ik ben geneeskunde gaan studeren in het prachtige Nijmegen. Ik zit in het vierde jaar en begin binnenkort aan mijn master. Verder heb ik heel lang gewerkt als sommelier (wijnexpert) bij een wijncafé. Nu werk ik als doktersassistente.”


Ben je geworden wat je had willen worden?
“Nee, tot het einde van de vijfde klas wilde ik absoluut geen geneeskunde gaan doen. Ik vond het maar niets. Als ik er nu op terugkijk, ben ik toch wel heel blij dat ik me ben gaan oriënteren.”


Wat doe je in je vrije tijd?
“Ik ben druk bezig met het voorbereiden van een reis en stage in Zuid-Amerika. Verder vind ik het leuk om Nijmegen in te gaan, te wandelen, iets te bakken of te dansen. Ik studeer sinds de zomer ook Spaans als cursus, dus daar ben ik ook wat uurtjes mee kwijt.”


Ben je gelukkig?
“Ja! Het antwoord is heel kort, maar ik zou op dit moment niets aan mijn leven willen veranderen.”


Heb je nog een advies voor het Liemers College?
“Nodig me weer eens uit voor een kopje koffie! Ik ben superbenieuwd hoe het allemaal eruitziet nu. En voor alle leerlingen: vergeet niet te genieten en lol te maken. Voor je het weet gaat iedereen een andere kant op en is het voorbij.”Terug naar overzicht