oud-leerlingen > ‘Probeer het kleinschalige te behouden!’

oud-leerlingen > ‘Probeer het kleinschalige te behouden!’

Met als motto ‘Waar zijn ze gebleven?’ zoekt de LC Courant regelmatig oud-leerlingen op om te horen wat zij na het Liemers College zijn gaan doen. Ook blikken we terug op de jaren in de schoolbanken. Deze keer is Eline Sanders (29) de hoofdpersoon. Ze woont met haar 5-jarige dochtertje weer in Didam na een lang verblijf in het buitenland. Eline deed van 2001 tot 2006 de havo op de locatie Didam.


Hoe ben je op het Liemers College terechtgekomen?
“Aangezien ik uit Didam kom, ging ik naar het Liemers College in Didam. De havo heb ik afgemaakt op de locatie Heerenmäten in Zevenaar.”


Hoe kijk je terug op die tijd?
“Het was een gezellige tijd met veel nieuwe dingen. De vakken tekenen (bovenbouw) en muziek (onderbouw en bovenbouw) zijn mij het meest bijgebleven.”


Welke docenten maakten de meeste indruk?
“Ik heb veel leuke docenten gehad. Hein Harmsen, muziekdocent in Didam, in het bijzonder. Ik had geen idee dat ik kon zingen, maar ik kreeg de kans om mee te doen aan ‘Idols’, een zangwedstrijd, en een liedje op te nemen in een professionele studio. Daarnaast vond ik alle tekendocenten erg inspirerend. Geschiedenisleraar Jan-Maarten de Wit heeft mij erg geholpen met mijn profielwerkstuk.”


Zelfde vraag, maar dan over klasgenoten.
“Dit is een lastige vraag aangezien ik niet kan kiezen. Maar ik kende veel vriendinnetjes van de hockeyclub en dansles in Zevenaar, maar ook van de onderbouw in Didam. Deze zaten niet allemaal bij mij in de klas, maar in andere klassen en op andere niveaus.”


Heb je nog contact met vrienden/vriendinnen uit die tijd?
“Jazeker, nog met een aantal. Daarnaast kom ik in de buurt vaak bekenden tegen.”


Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt op het Liemers College?
“Muziek maken, optreden en repeteren met vriendinnen en docenten.”


Wat ben je na het Liemers College gaan doen?
“De voltijddocentenopleiding beeldende kunst en vormgeving in Arnhem, die ik in 2010 heb afgerond. Vervolgens ben ik veel gaan werken in Amerika en heb ik veel rondgereisd. Zodoende kwam ik als Arts & Design-teacher terecht op een internationale school in Nepal. Later heb ik nog het Cambridge Engels-diploma gehaald en een deeltijdopleiding docent Engels gevolgd. Sinds een aantal jaar werk ik als docent tekenen, handvaardigheid en Engels op het Candea College in Duiven.”


Ben je geworden wat je had willen worden?
“Ja!”


Wat doe je in je vrije tijd?
"Schilderen, tekenen, creatieve dingen, family & friends, sporten, reizen, fotografie etc.”


Ben je gelukkig?
“Ja, ik heb veel geluk met een liefdevolle familie en vrienden, een leuke baan op het Candea College en een gezond leven. Daarnaast heb ik ook het geluk gehad dat ik op vrij jonge leeftijd alle kansen kreeg om te reizen, verschillende culturen te ontdekken en andere mooie ervaringen op te doen. Dit heeft mij gevormd tot wie ik nu ben.”


Heb je nog een advies voor het Liemers College?
“Eigenlijk niet, maar het kleinschalige in Didam vond ik altijd erg prettig en een goede basis. Probeer dit dus zoveel mogelijk te behouden ondanks alle nieuwe ontwikkelingen (leerpleinen) en veranderingen van locaties.”Terug naar overzicht