oud-leerlingen > ‘Ik heb een onwijs mooie tijd gehad’

oud-leerlingen > ‘Ik heb een onwijs mooie tijd gehad’

Met als motto ‘Waar zijn ze gebleven?’ zoekt de LC Courant regelmatig oud-leerlingen op om te horen wat zij na het Liemers College zijn gaan doen. Ook blikken we terug op de jaren in de schoolbanken. Deze keer is Jordi van Rootseler de hoofdpersoon. Hij zat van 2006 tot 2013 op de locaties Zonegge en Heerenmäten. Jordi is inmiddels 23 jaar. Hij heeft een relatie en een eigen bedrijf. Hij woont in Zevenaar.

 

Hoe ben je op het Liemers College terechtgekomen?
“Na basisschool De Wissel in Zevenaar was de keuze eigenlijk heel makkelijk. Het Liemers College was dichtbij en mijn broers hadden er ook hun middelbare school gedaan.”

 

Heb je ooit spijt gehad van die keuze?
“Geen moment, en al helemaal niet als ik zag hoe klasgenoten kwamen aanfietsen, helemaal doorweekt na een half uur in de stromende regen. Ik heb altijd respect gehad voor leerlingen uit Lobith en Tolkamer. Voor mij was het Liemers College alleen daarom al fijn.”

 

Hoe kijk je terug op die tijd?
“Ik heb een onwijs mooie tijd gehad met veel bijzondere momenten en kansen. Hoe leuk Zonegge ook was, zoveel beter vond ik Heerenmäten. De ontspannen sfeer was in ieder geval voor mij heel fijn. Die zes jaar Liemers College lijken alweer heel lang voorbij, terwijl het pas vijf jaar geleden is dat ik wegging.”

 

Welke leraren herinner je je nog en waarom?
“Leraren die indruk op je maken, waar je om lacht, waar je je enorm aan ergert of die je het liefst terugstuurt naar de opleiding… Er zijn er nog genoeg in het geheugen. De bijzondere filosofielessen van meneer Thewessen of het enthousiasme van mevrouw Krebber tijdens de geschiedenislessen. Of de les dat ik een 3 haalde voor een proefwerk bij Duits en dat meneer Merten zei: ‘Zo jongen, jouw broers haalden toch betere cijfers’. Daarna heeft hij mij wel naar een 7 op het eindexamen geholpen.”

 

Zelfde vraag, maar dan over klasgenoten.
"Met een aantal heb ik nog veel contact, maar met tachtig procent eigenlijk niet. Logisch, want iedereen volgt zijn eigen pad en met velen had je ook niet veel. Ik heb nog contact met een fijn groepje mannen, die allemaal wat anders zijn gaan doen, maar die elkaar nog veel zien. Wij gaan geregeld een paar biertjes drinken of een weekendje weg.”

 

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt op het Liemers College?
“De laatste maand, maar meer omdat er in die maand zoveel mooie dingen gebeurden, zowel thuis als op school, dan dat juni 2013 echt top was.”

 

Kun je je nog andere bijzondere dingen herinneren?
“Het overlijden van de moeder van een klasgenoot in de tweede klas. Dit had zoveel impact op de groep en uiteraard op haar dat ik die dag tot op de dag van vandaag herinner.”

 

Welke opleiding ben je na het Liemers College gaan doen?
“Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na anderhalf jaar een beetje gestudeerd te hebben, was ik er wel klaar mee en ben ik gestopt.”

 

Wat ben je na je opleiding gaan doen?
“Mijn gevoel volgen: wat vind ik leuk, wat kan ik goed en waar zie ik toekomst in? Dat is voor mij de horeca. Ik ben echt iemand die het leuk vind om mensen een mooie ervaring te geven binnen de gastronomie. Dus heb ik nu een eigen bedrijfje - Horeca AnnoNu - waarmee wij catering verzorgen, concepten bedenken en met een koffie Piaggio door het hele land rijden. Uiteindelijk wil ik meerdere horecazaken gaan openen.”

 

Ben je geworden wat je had willen worden?
“Nog niet dus… Veel ambities moeten nog worden nagestreefd.”

 

Wat doe je in je vrije tijd?
“Genieten van mensen om mij heen en daar het liefst wat lekkers bij eten en drinken.”

 

Ben je gelukkig?
“Honderd procent ja.”

 

Wat zijn je grootste mee- en tegenvallers?
“Dat ik in van vwo-5 naar vwo-6 overging met vier onvoldoendes en dat ik mijn diploma heb gehaald met nul onvoldoendes op de lijst.”

 

Heb je nog een advies voor het Liemers College?
“Niet voor de organisatie, wel voor de leerlingen: volg wat meer je gevoel en laat je niet te veel beïnvloeden door je omgeving.”Terug naar overzicht