nieuws > Workshop etsen en expositie Leonardo dan Vinci

nieuws > Workshop etsen en expositie Leonardo dan Vinci

De leerlingen van havo-4 en havo-5 van de locatie Didam met tekenen in hun pakket zijn dinsdag 12 november naar het DRU Industriepark in Ulft geweest, waar zij met een kleine maar zeer gemotiveerde groep een workshop etsen volgden en een tentoonstelling over Leonardo da Vinci bekeken.


Leerling Rosa (havo-5) kijkt terug op een zeer geslaagde dag. “De cursus etsen ’s ochtends was erg leuk en veel complexer dan we dachten. Voor het etsen voer je eerst veel stappen uit om het uiteindelijke resultaat te krijgen. Erg leerzaam en leuk om te doen, ik was best tevreden met het eindresultaat.”


De expositie over Leonardo da Vinci, na de lunch, sluit heel mooi aan op het thema ‘renaissance’, dat dit schooljaar extra aan de orde komt in het examen tekenen. Rosa: “De tentoonstelling was erg interessant. Er was niet alleen aandacht voor de schilderijen maar ook voor de vele uitvindingen van Leonardo da Vinci. Bijvoorbeeld zijn ontwerpen voor de luchtschroef, waardoor hij later werd gezien als de uitvinder van de helikopter.”Terug naar overzicht