nieuws > Winterberg: blauwe hemel en blauwe plekken

nieuws > Winterberg: blauwe hemel en blauwe plekken

Een groot aantal eindexamenkandidaten van de locatie Heerenmäten ging woensdag 7 februari naar de Duitse wintersportplaats Winterberg. Het jaarlijkse reisje wordt door de school georganiseerd als ontspanningsmoment in het drukke examenjaar. Een dag om nooit meer te vergeten, vinden Wesley Kock en Loekie Kok van de schrijversgroep.


DOOR WESLEY KOCK EN LOEKIE KOK (HAVO-5)


Busreis
’s Ochtends om zes uur reden vijf bussen vol met leerlingen richting Winterberg. Het was een mooie rit door de bergen in Duitsland. Na een paar uur kwam het eerste beetje sneeuw in zicht. We waren om half tien in Winterberg.


Winterberg
Je had van tevoren gekozen tussen skiën, snowboarden of een wandeling door de bergen. Voor de leerlingen die gingen wandelen, reed de bus nog een stuk verder de berg op. Er ging onder andere een groep leerlingen de berg af onder begeleiding van meneer Van den Heuij. De wandeling was erg leuk met een supermooi uitzicht over Winterberg.


Voor de skiërs en snowboarders was een liftpasje geregeld. Nadat iedereen spullen had gehuurd, konden de groepen de berg op. Ze waren op school al ingedeeld. In iedere groep zat een leerling die goed kon skiën en het dus kon uitleggen. Voor veel leerlingen was het de eerste keer, dus er waren de nodige valpartijen. Gelukkig is alles uiteindelijk goed gekomen.


Er was vooraf geadviseerd om alleen van de blauwe pistes af te gaan. Veel leerlingen hebben dat ook gedaan. Onderweg kwam je veel eettentjes tegen, waar je bijvoorbeeld curryworst, schnitzel of wat te drinken kon halen. De leerlingen gebruikten deze plekken vooral om op adem te komen en van de zon te genieten. Het was een heel mooie dag, met een heldere blauwe lucht en veel zon. Mooier skiweer is er niet. Het was ook niet te koud of te warm.


Terugweg
Na een leuke dag moesten de spullen worden ingeleverd. De leerlingen gingen met veel blauwe plekken en zere voeten weer de bus in voor de terugreis naar Zevenaar.Terug naar overzicht