nieuws > WhatsUp: meldlijn voor sociale veiligheid

nieuws > WhatsUp: meldlijn voor sociale veiligheid

Sociale veiligheid op school is ontzettend belangrijk, want als je je veilig voelt, durf je meer jezelf te zijn en presteer je beter. Daarom is eind maart op het Liemers College het project WhatsUp van start gegaan, met onder meer een meldlijn om incidenten te melden.


De leerlingen kregen gastlessen over WhatsUp van medewerkers van het Meldpunt discriminatie en pesten (MDP). Zij bespraken onderwerpen rondom sociale veiligheid, zoals discriminatie, pesten en sociale media, en zij introduceerden de WhatsUp-meldlijn. Leerlingen kunnen incidenten snel en gemakkelijk melden door een appje of sms’je te sturen naar 06 – 3833 5808. Dit nummer is ook te gebruiken voor adviesvragen. De Zevenaarse burgemeester Ella Schadd en wethouder Anita van Loon woonden een les bij. Zij vinden het project erg zinvol en positief.


Meldpunt discriminatie en pesten
MDP biedt professionele ondersteuning en advies bij de aanpak van pesten, uitsluiting en discriminatie. WhatsUp is eind vorig jaar in de gemeente Zevenaar van start gegaan. Het project sluit aan bij de Samenwerkingsagenda Veilig en Zorgzaam Schoolklimaat van de gemeente Zevenaar. Het wordt gefinancierd in het kader van de Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen (Wga) en de sociale veiligheid jeugd, op en rondom de schoollocaties van het Liemers College. Doke Gerritsen is de contactpersoon van het Liemers College bij de gemeente Zevenaar.Terug naar overzicht