nieuws > Voor de meesterproef ‘etaleren’ naar Velp

nieuws > Voor de meesterproef ‘etaleren’ naar Velp

Op het Liemers College kunnen leerlingen van vmbo-bb/kb in de bovenbouw presentatie & styling kiezen. Ze sluiten deze keuzemodule in het vierde leerjaar af met een meesterproef. De leerlingen van docent Marie Christine Kuppens gingen hiervoor naar Aeres MBO in Velp.


DOOR MARIE CHRISTINE KUPPENS (DOCENT PRESENTATIE & STYLING)


Wat is er mooier voor een vmbo-leerling dan leren in de praktijk? Voor de meiden van de locatie Landeweer die de keuzemodule presentatie & styling volgen, werd dit vorige week werkelijkheid. “Ik vind het best spannend mevrouw”, zei een leerling vooraf. En dat is het natuurlijk ook, maar ondanks de spanning ging de voltallige groep ervoor. Zij wilden in Velp hun meesterproef ‘etaleren’ tot een goed einde brengen.


Visual branding
Bij de keuzemodule presentatie & styling wordt gewerkt aan alles wat te maken heeft met ‘visual branding’. Oftewel het visueel in de markt zetten van een product of bedrijfsconcept. Iedere leerling koos een eigen fictief bedrijf, waarvoor de huisstijl, bedrijfskleding, website en cadeau- en productverpakkingen moesten worden ontwikkeld. Al deze facetten van het vak komen samen in de meesterproef.


Nieuwe generatie
We gingen voor de meesterproef naar Aeres MBO, omdat deze opleiding een studierichting binnen dit vakgebied heeft en de bijbehorende faciliteiten en vaklokalen. Een mooie bijkomstigheid was natuurlijk dat de leerlingen meteen ook de sfeer op een mbo-school konden proeven. Een aantal van de meiden begint na de zomervakantie daadwerkelijk aan een creatieve opleiding in de regio (en ook in Utrecht) en gaat deel uitmaken van een nieuwe generatie stylisten en product- en mediadesigners.


Prachtige etalages
Na een korte instructie en rondleiding door een docent van Aeres gingen de leerlingen aan de slag, met als resultaat negen prachtige etalages.

 Terug naar overzicht