nieuws > Volop keuze voor muziekliefhebbers

nieuws > Volop keuze voor muziekliefhebbers

Leerlingen van de locatie Heerenmäten die van muziek houden, hebben dit schooljaar volop keuze. Op initiatief van muziekdocent Anne Ziel gingen maar liefst drie muziekgroepen van start: het schoolkoor, de schoolband en het schoolensemble. Daan Aafjes en Finn van Wessel spraken met Anne Ziel.


DAAN AAFJES EN FINN VAN WESSEL (HAVO-5)


Anne Ziel legt eerst uit waarom ze de muziekgroepen heeft opgericht: “Ik ben dit jaar begonnen met het opzetten van deze groepen, omdat er vanuit leerlingen vraag is naar buitenlesactiviteiten voor muziek. Daarnaast vind ik het zelf leuk om te doen en is het belangrijk dat dit soort activiteiten op school plaatsvinden. Meer muziek op school dus.”


Schoolkoor
Het schoolkoor is er voor iedereen die het leuk vindt om te zingen: onderbouw of bovenbouw en ongeacht je niveau en of je leerling, docent of iets anders bent op school. Je kunt dus ook meedoen als je bijvoorbeeld in de bovenbouw zit maar geen muziek in je vakkenpakket hebt maar wel af en toe wilt zingen. “Het doel is lekker (meerstemmig) zingen met z’n allen, met af en toe een optreden”, zegt Anne Ziel. Het schoolkoor heeft steeds meer aanmeldingen – al meer dan dertig – maar iedereen kan zich nog opgeven.


Schoolband
De schoolband is bedoeld voor bovenbouwleerlingen die muziek in hun vakkenpakket hebben en die extra muziek buiten de lessen om willen volgen in de vorm van bandcoaching. Er wordt pop-, rock- en jazzmuziek gespeeld. De band bestaat uit drums, basgitaar, gitaar, piano en zang. In de schoolband spelen nu acht leerlingen.


Schoolensemble
Het schoolensemble is een blaasensemble voor leerlingen uit de onder- en bovenbouw en personeelsleden die al een blaasinstrument bespelen en dit ook graag buiten de lessen om willen doen. Anne Ziel: “In het schoolensemble oefenen we op samenspel en spelen we voornamelijk klassieke muziek.” Het schoolensemble telt momenteel acht leerlingen. Ze bespelen de instrumenten hoorn, dwarsfluit, klarinet, trompet, bugel en saxofoon.


“Mijn doel is ook om met het koor, de band en het ensemble dezelfde stukken in te studeren, zodat je een groot koor met een grote band met blazers hebt. Ook wil ik voor sommige projecten de band en het ensemble samenvoegen. Dan heb je een bigband”, besluit Anne Ziel.


Meer weten over de muziekgroepen? Mail dan naar Anne Ziel.Terug naar overzicht