nieuws > Update theaterklas: dit schooljaar twee groepen

nieuws > Update theaterklas: dit schooljaar twee groepen

De locatie Heerenmäten heeft dit schooljaar twee theaterklassen: voor eerste- en tweedeklassers en voor de hogere leerjaren. Hierdoor verandert zowel het aanbod als het programma. Theaterdocent Leander Zimmerman geeft een update voor wie benieuwd is wat op dinsdagmiddag in de Reijermanzaal gebeurt en wat de theaterklas nog meer doet.


DOOR LEANDER ZIMMERMAN (THEATERDOCENT)


Gastlessen viewpoints en absurdisme
De bovenbouwers hebben inmiddels twee gastdocenten gehad: Chris Hillen en Robin Kisjes. Beiden zijn specialist op een bepaald vakgebied. Met Chris Hillen werkten de leerlingen aan ‘viewpoints’: een scène benaderen vanuit een andere invalshoek (ruimte, afstand, tempo, herhaling etc.). Het onderwerp van Robin Kisjes was absurdisme. Wat gebeurt er als je het één zegt en het ander doet? Hoelang kan een stilte zijn? Hoe werkt hysterie? Bijzonder leuk en leerzaam, een echte verdieping voor de leerlingen, zeker in combinatie met het bezoek op woensdag 6 maart aan De koning sterft van Toneelschuur Producties.


Superhelden en sociale media
Beide theaterklassen maken dit jaar deel uit van het schooltoneel. De bovenbouw speelt een superheldenscène (zonder special effects, maar met dramatische verhalen). Met de kostuums komt het wel goed: de flitsende capes en maskers zijn besteld en vliegen momenteel richting Zevenaar. Met de onderbouw vertellen we in verschillende korte flarden het verhaal van deze generatie: de allesoverheersende sociale media en hun invloed op daten, pesten, vriendschap etc. Deze twee scènes maken deel uit van de voorstelling die onder eindregie van Karen Oosterink op 15, 16 en 17 april wordt gespeeld.


Veel spelplezier
Het werken met onderbouwleerlingen is een verrijking. Ze zijn leergierig, pikken snel aanwijzingen en vaktermen op en storten zich met veel spelplezier helemaal in de opdrachten. Deze jonge spelers staat een mooie theatertoekomst te wachten. Ongetwijfeld schitteren zij over enkele jaren in een schooltoneelproductie. Maar eerst dit jaar snuffelen aan het grotere werk in hun social-mediascène.


Open dag en open les
Tijdens de open dag maakten de bovenbouwers er een feestje van. In een decor van vlaggetjes en ballonnen en met flitsende hoedjes en brillen op, lieten ze zien hoe veelzijdig theater kan zijn. Dinsdag 26 februari was er een open les voor belangstellenden.Terug naar overzicht