nieuws > Trots op Anne en Bart uit vwo-6

nieuws > Trots op Anne en Bart uit vwo-6

Twee leerlingen uit vwo-6 van het Liemers College hebben zaterdag 29 september hun visitekaartje afgegeven tijdens het Max Havelaar Toesprakentoernooi van de Universiteit Leiden. Anne en Bart wonnen niet, maar zaten wel bij de beste zeven van vijftig speeches. We zijn trots op hen.


Het Max Havelaar Toesprakentoernooi werd zaterdag voor de achtste keer gehouden. Vijftig leraren Nederlands kwamen, ieder vergezeld door twee leerlingen, naar Leiden om zich te laten inspireren door retoricaonderwijs. De dag begon met een hoorcollege ‘Spreken als Max Havelaar’. Daarna konden de leerlingen uit een uitgebreid programma drie workshops kiezen, bijvoorbeeld over stemgebruik, argumenteren of een goede opening en afsluiting.


Na de workshops moesten de leerlingen het geleerde meteen in de praktijk brengen door in tweetallen in anderhalf uur een speech voor te bereiden en voor te dragen. De beste speeches gingen door naar de finale. Net voor de finale gaf schrijfster Franca Treur nog een proeve van retorisch meesterschap.Terug naar overzicht