nieuws > Toptraject van start, meedoen kan nog

nieuws > Toptraject van start, meedoen kan nog

In mavo-4 op de locatie Zonegge is onlangs het Toptraject van start gegaan. Dit is bedoeld voor leerlingen die de overstap willen maken van mavo naar havo of van mavo via het mbo naar het hbo. Leerlingen kunnen zich nog aanmelden voor het Toptraject.


Het Toptraject is een regionaal initiatief van middelbare scholen en mbo- en hbo-opleidingen voor mavoleerlingen die via de havo of het mbo naar het hbo willen. Door het Toptraject te doen, vergroten ze hun kansen. Om mee te kunnen doen, moeten leerlingen een motivatiebrief schrijven en die toelichten in een ‘sollicitatiegesprek’.


De deelnemers aan het Toptraject volgen workshops Nederlands, Engels en wiskunde. Deze vakken zijn belangrijk op de havo en het hbo. De leerlingen krijgen stof die op de havo wel behandeld wordt en op de mavo niet én ze werken toe naar een hoger niveau, met opdrachten die meer inzicht vragen. Ook vaardigheden komen aan bod. Om te slagen op het hbo moeten leerlingen leergierig, creatief, oplossingsgericht en communicatief sterk zijn en een goede werkhouding hebben.Terug naar overzicht