nieuws > The Finals: muziekspektakel in Het Musiater

nieuws > The Finals: muziekspektakel in Het Musiater

Donderdag 21 februari is een spannende dag voor bovenbouwleerlingen van de locatie Heerenmäten met muziek in hun pakket. Dan staan The Finals, voor het eerst in Het Musiater, op het programma. Voor de eindexamenkandidaten is het hun laatste praktische muziekexamen, de overige leerlingen krijgen een cijfer voor op hun voortgangsrapport.


DOOR DAAN AAFJES EN FINN VAN WESSEL (HAVO-5)


The Finals is dus een belangrijk evenement voor de muziekleerlingen. Als onderdeel van hun PTA (programma van Toetsing en Afsluiting) krijgen de leerlingen van havo-5 en vwo-6 een cijfer voor zingen en het bespelen van een instrument. Hiermee sluiten ze het musiceergedeelte van hun muzieklessen af. De leerlingen van havo-4, vwo-4 en vwo-5 spelen en zingen ook mee, bijvoorbeeld op slagwerk of als toevoeging in een band met blazers of in een koor. Zij krijgen een cijfer op hun voortgangsrapport.


‘Fijne samenwerking’
De organisatie van The Finals is in handen van Anne Ziel, muziekleraar op de locaties Zonegge en Heerenmäten. Zij heeft ervoor gezorgd dat The Finals in Het Musiater plaatsvinden. Anne Ziel: “De afgelopen jaren bouwde ik de sporthal van de locatie Landeweer om tot concertzaal, maar omdat ik daar geen les meer geef en geen mavo-bovenbouw meer draai dit jaar, heb ik voor Het Musiater gekozen. Ik ben een fijne samenwerking aangegaan met directeur Bert Frölich van Kunstwerk!, waarvan Het Musiater deel uitmaakt. Het is een professioneel theater, waar ik met mijn bovenbouwklassen van Heerenmäten een echte show kan neerzetten. Het wordt een groot spektakel.”


The Finals in Het Musiater beginnen om 19.30 uur. Omdat Het Musiater een beperkt aantal zitplaatsen heeft, is het noodzakelijk om vooraf een kaartje te kopen. Dit kan via de website van Het Musiater.


Eigen Finals in Didam
De locatie Didam heeft een eigen versie van The Finals, die woensdag 27 februari in de aula wordt gehouden. Voor de leerlingen van mavo-3, mavo-4, havo-4 en havo-5 is dit een praktisch onderdeel van hun schoolexamen voor muziek. Het concert begint om 19.30 uur. Kaartjes à 2 euro zijn vanaf maandag 4 februari verkrijgbaar in het muzieklokaal.Terug naar overzicht