nieuws > Terug van weggeweest: de carrièredag!

nieuws > Terug van weggeweest: de carrièredag!

Terug van weggeweest: de carrièredag! Mavo-, havo- en vwo-eersteklassers én mavo-tweedeklassers van de locaties Didam, Zonegge en Heerenmäten gaan donderdag 23 mei een dag meelopen op het werk van een familielid of een andere bekende. Kijken of hun beroep echt zo leuk is of misschien ontdekken dat het toch een beetje tegenvalt.


DOOR MANON HUISMAN (DECAAN)


Misschien wil je politieagent worden, of advocaat, of kok of… Tijdens de carrièredag kun je een dagje meelopen en zo met eigen ogen zien wat een beroep écht inhoudt. Dat meelopen doe je met iemand uit je netwerk. Iemand die je kent dus. Misschien je moeder of een buurman. Dat maakt het een leuke en laagdrempelige eerste kennismaking met de praktijk. En het is natuurlijk goed om te ervaren of een beroep bij je past of juist niet.


‘Schade’ inhalen
De carrièredag en de voorbereidingen vormen, samen met het werken met het studie- en beroepskeuzeprogramma Qompas, het begin van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (lob). Omdat er voor de huidige mavo-tweedeklassers vorig schooljaar geen carrièredag was, kunnen ze de ‘schade’ dit jaar inhalen. Daarnaast doen de eersteklassers van mavo, havo en vwo mee.


Inspirerend en waardevol
De leerlingen gaan de komende weken op zoek naar een werkplek voor de carrièredag. Ook maken ze een voorbereidingsopdracht. Na afloop van deze ongetwijfeld inspirerende dag schrijven ze bij het vak Nederlands een bedankbrief. Al met al wordt het een heel waardevol traject. Voor iedereen die erbij betrokken is/wordt: heel veel plezier en succes!Terug naar overzicht