nieuws > Spectaculaire eerste zeepkistenrace

nieuws > Spectaculaire eerste zeepkistenrace

De eerste ‘LC Snel naar de Bel Zeepkistenrace' op vrijdag 25 januari is een succes geworden. Zo’n honderd vmbo-derdeklassers van de locatie Landeweer zorgden voor een waar spektakel (aldus de Gelderlander).


De leerlingen van vmbo-kb hadden zich vanaf het begin van het schooljaar op de zeepkistenrace voorbereid. Dat deden ze bij enkele vakken van het profiel ‘dienstverlening & producten’ (d&p), namelijk ‘product maken en verbeteren’ en ‘promoten, presenteren en verkopen’. Het doel van de opdracht was het bouwen van een solide zeepkist om er vervolgens een tijdrace mee te houden. Maar het ging niet alleen om snelheid, ook behendigheid en vooral originaliteit waren belangrijk.


Halsbrekende toeren
Voor de toeschouwers was er veel te genieten, ook al omdat de leerlingen veel vrijheid hadden bij het ontwerp van hun zeepkist. Die moest in ieder geval zelfgebouwd en veilig zijn en mocht vanzelfsprekend geen motor hebben. Maar verder was er veel variatie mogelijk. Bijvoorbeeld qua stuur: touwtjes, met de voeten sturen, met hendeltjes of met een voorvork van een fiets met daaraan een stuur, het mocht allemaal.


De race liep vanaf een helling bij de ingang van het schoolgebouw naar een bel verderop. Onderweg haalden de leerlingen soms halsbrekende toeren uit. Op de foto de winnaars. Klik hier voor het verslag van de Gelderlander.Terug naar overzicht