nieuws > Sfeer proeven op informatieavonden Liemers College

nieuws > Sfeer proeven op informatieavonden Liemers College

De jaarlijkse informatieavonden van het Liemers College, dit jaar op 21 en 23 oktober, waren drukbezocht. De ouders hebben een goed beeld gekregen van het onderwijs en de sfeer op het Liemers College.


Spannende stap
De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is niet alleen voor kinderen maar ook voor ouders een grote, spannende stap. Daarom organiseert het Liemers College ieder jaar informatieavonden voor ouders van kinderen in groep 8, om hen te informeren over het voortgezet onderwijs in het algemeen en over het onderwijs op het Liemers College school in het bijzonder.


Een koekje van Fem
Dit jaar waren de informatieavonden op maandag 21 oktober en woensdag 23 oktober. Na een heerlijke kop verse koffie of thee van onze barista’s en ‘een koekje van leerling Fem’ (check dit filmpje!), trapte Maarten Delen (voorzitter centrale directie) de avond af met een centrale presentatie: ‘Hoe kan de leerroute van uw kind er op het Liemers College uitzien?’


Wat deden ze het goed!
Deze mogelijke leerroute kreeg meer vorm tijdens de presentaties van de verschillende locaties. In twee rondes konden de ouders kennismaken met Didam, Heerenmäten, Landeweer, Zonegge en onderwijsvorm Agora. Bij elke presentatie waren ook leerlingen aanwezig om te vertellen over hun ervaringen op het Liemers College en om vragen van ouders te beantwoorden. Wat deden ze dit goed!


Wegwijzers
Ook de leerlingen in de gangen van de locatie Heerenmäten vervulden hun rol glansrijk. Als wegwijzers zorgden zij ervoor dat de ruim 200 (maandag) en 250 (woensdag) ouders naar de juiste lokalen werden begeleid. Het waren informatieve, geslaagde avonden met fijne mensen. Bedankt allen!


Was u verhinderd?
Hoewel beide avonden drukbezocht waren, kan het zijn dat u verhinderd was. In dat geval attenderen we u graag op de open dag op zaterdag 25 januari. Dan zijn alle locaties geopend. Mocht u behoefte aan een persoonlijk gesprek, dan kunt u contact opnemen met onze contactpersonen voor het basisonderwijs. Voor de gemeenten Montferland en Doesburg is dat mevrouw M. Hoveijn en voor de gemeenten Zevenaar en Duiven is dat mevrouw M. Geurds. Beiden zijn te bereiken via 0316 - 583 800.Terug naar overzicht