nieuws > Rondneuzen op de open dag

nieuws > Rondneuzen op de open dag

Het Liemers College hield vrijdag 25 januari open dag. Uiteraard deden alle vier de locaties mee. Er was veel belangstelling en we zijn blij met de vele positieve reacties. Stan Hoppe, lid van de schrijversgroep, ging kijken op de open dag van zijn eigen locatie.


DOOR STAN HOPPE (HAVO-5)


Het was druk op de locatie Heerenmäten tijdens de open dag op vrijdag 25 januari van 17.00 tot 20.30 uur. Een mooi moment voor basisschoolkinderen en hun ouders om een kijkje te nemen in de school en misschien te beoordelen of het Liemers College bij je past. De leerlingen en leraren van Heerenmäten hadden hun best gedaan om de school van alle kanten te laten zien en een goede indruk te maken.


Puzzeltocht
Bij binnenkomst kregen de misschien wel toekomstige leerlingen een naamkaartje en een informatiemapje. Ook werd aan de jonge bezoekers een ‘route en puzzeltocht’ meegegeven, om zo zicht te krijgen op alle sectieruimtes van de school en te zien wat alle vakken te bieden hebben. Bij natuurkunde en scheikunde konden de bezoekers kleine proefjes doen en bij aardrijkskunde lagen lesboeken klaar en werden voorbeeldprojecten tentoongesteld.


Stoom afblazen
Voor de basisschoolkinderen was het natuurlijk best spannend om hun misschien wel toekomstige school te bezoeken. Het is dus volkomen begrijpelijk als je dan vol energie zit. Om van die energie af te komen, konden de ‘stuiterballen’ richting de sectie lichamelijke opvoeding. In de gymzaal werden diverse sporten beoefend en de kinderen deden volop mee. Intussen konden de bezoekers ook in de aula terecht voor een kopje koffie met een punt taart.


Daarnaast was er aandacht voor activiteiten om de school heen, zoals de theaterklas, die zich voorstelde met een improvisatieoptreden en een klein stukje uit de musical. Natuurlijk konden ook vragen gesteld worden; over de school aan de behulpzame vrijwilligers en over de vakken aan de leraren.


Positieve reacties
Het Liemers College Heerenmäten heeft hard gewerkt aan de open dag en dat betaalde zich uit. Er waren veel positieve reacties van jonge en oudere bezoekers. Niels (11): “Ik vind het een grote, mooie school.” Ook de ouders waren zeer positief: “Het is allemaal goed geregeld en iedereen is erg vriendelijk en behulpzaam.” Aan het einde van de avond was het weer rustig in het gebouw en ging iedereen tevreden naar huis.Terug naar overzicht