nieuws > Pubquiz: hoeveel huisdieren telt Nederland?

nieuws > Pubquiz: hoeveel huisdieren telt Nederland?

Een vaste activiteit op het jaarrooster van de locatie Heerenmäten is de pubquiz, waaraan teams van leerlingen én leraren kunnen deelnemen. Dit schooljaar was de quiz op woensdag 31 januari. Het team van geschiedenisleraar Jan de Vries won.


DOOR SILKE JANSSEN (HAVO-5)


De pubquiz is een initiatief van de leerlingenvereniging (LLV), die wordt begeleid door de leraren Inge den Haan en Tim Stevens. Aan de pubquiz deden negen teams mee, elk onder leiding van een leraar. De quiz bestaat uit een aantal rondes. Iedere ronde heeft een eigen onderwerp. Zo zijn er vragen over actualiteit en sport, maar er zijn ook schattingsvragen zoals hoeveel huisdieren in Nederland worden gehouden. Het antwoord zal je misschien verbazen: ruim 33 miljoen.

 

Geslaagde middag
Iedereen heeft zijn best gedaan, maar het team van Jan de Vries ging er met de winst vandoor. “Er was eten, drinken en niet te vergeten een goede sfeer. Kortom alle benodigde ingrediënten voor een leuke middag”, zei Jelle Staals, één van de leerlingen van de LLV. Aan de reacties van de deelnemers te horen, was het zeker een geslaagde middag. Dus op naar volgend jaar!Terug naar overzicht