nieuws > Priscilla verder in voorleeswedstrijd Read2Me!

nieuws > Priscilla verder in voorleeswedstrijd Read2Me!

Het Liemers College werkt samen met de bibliotheken in de omgeving. We willen onder meer leerlingen stimuleren om te lezen. Daarom doen we ieder jaar mee aan Read2Me!, een landelijke voorleeswedstrijd voor eersteklassers. Dinsdag 20 februari waren brugklassers van de locatie Didam te gast in de Bibliotheek Montferland.


Het doel van Read2Me! is leerlingen meer jeugdliteratuur te laten lezen en hun leesplezier te vergroten door een wedstrijdelement toe te voegen. Tijdens de wedstrijd lezen ze elkaar fragmenten voor uit jeugdboeken. Read2Me! begint op school. Daarna volgen voorrondes in de bibliotheken en hopelijk op provinciaal niveau. Ten slotte is er een landelijke finale.


Oorkonde en chocolade

Op 20 februari gingen leerlingen uit de klassen D1F, D1G en D1K de strijd met elkaar aan. Noa Bisselink, Guo Min van Pelt, Jill Scheerder, Priscilla van de Peppel, Helen Visser, Thijs Bertsen en Diede Polman lazen voor, terwijl hun klasgenoten luisterden en hen steunden. Bij de bekendmaking van de winnaar had de juryvoorzitter voor iedere leerling een persoonlijk woord, een pluim en een tip voor een volgende keer. Alle deelnemers kregen een oorkonde en een heerlijke plak chocolade.


Als winnaar kwam Priscilla van de Peppel uit D1G uit de strijd. Zij mag de locatie Didam vertegenwoordigen tijdens de provinciale wedstrijd op 7 april in Apeldoorn. Haar familie en de leraren Nederlands gaan mee.Terug naar overzicht