nieuws > Prachtig weer: najaar in Palermo

nieuws > Prachtig weer: najaar in Palermo

Het Liemers College heeft al jarenlang een uitwisseling met de Marco Polo-school in Palermo, de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië. In oktober vertrok een groep leerlingen naar Palermo. Najaar in Palermo: het was weer prachtig of het weer was prachtig?!?


Het was de veertiende keer dat we een uitwisseling hadden met leerlingen van het ‘Instituto per il Turismo Marco Polo’, zoals de school in Palermo officieel heet. Het was een tegenbezoek, want de Italianen waren in april te gast bij onze leerlingen. Nu logeerden onze leerlingen bij hun gasten uit april en maakten ze kennis met het dagelijkse leven in een gewoon Italiaans gezin.


Veel gezien, prachtige herinneringen
We hebben daarnaast veel gezien, zoals de stad Palermo, het charmante Cefalù, het amfitheater en de oude tempel in Segesta, en de prachtige kerk van Monreale. We hebben beachvolleybal gespeeld en gezwommen in de lauwe zee, want traditiegetrouw was het prachtig zonnig weer op het grootste eiland van de Middellandse Zee. De uitwisseling werd afgesloten met een pizzaparty, waarna iedereen met geweldige herinneringen weer in het vliegtuig naar huis stapte.


Ook meedoen?
Zit jij in havo-4, vwo-4 of vwo-5 en wil je de geweldige uitwisseling met Palermo ook eens meemaken, neem dan contact op met docent Paul Merten.Terug naar overzicht