nieuws > Plusprogramma met Radboud Universiteit

nieuws > Plusprogramma met Radboud Universiteit

Het Liemers College werkt samen met de Radboud Universiteit Nijmegen. Talentvolle leerlingen van vwo-5 en vwo-6 die extra uitdaging zoeken, kunnen meedoen aan een plusprogramma. Dat betekent colleges volgen op de universiteit en als je wilt ook alvast tentamen doen.


DOOR WESLEY KOCK (HAVO-5)


De leerlingen kunnen kiezen voor studies of cursussen die ze leuk lijken om eens te proberen. Je draait dan enkele weken/maanden mee met een studie of enkele vakken. Bij het eerste vak heb je twee keer in de week een hoorcollege en één keer een werkcollege. Het tweede vak telt ook twee hoorcolleges, maar geen werkcollege. Je moet er dan thuis meer tijd in steken.


Deelnemers aan het plusprogramma worden beschouwd als student en dus kunnen ze ook tentamen doen, bijvoorbeeld om te kijken of de lesstof van het vak is bijgebleven. Wanneer je het tentamen haalt en de studie bevalt, dan hoef je dit tentamen niet nog een keer te doen als je de studie kiest. Je hebt het tentamen dus officieel gehaald. Dat kan later tijdwinst opleveren.


Het plusprogramma van de Radboud Universiteit is niet voor iedereen haalbaar. Je moet enkele keren per week naar Nijmegen om de colleges te volgen en dus mis je dan lessen op school. Je moet zelf zorgen dat je de lesstof bijhoudt.


Stefanie Boss uit vwo-6 heeft het plusprogramma van de Radboud Universiteit gevolgd. Het heeft haar geholpen bij het maken van haar studiekeuze. Ze deed een deel van de studie economie & recht. Stefanie: “Je ziet nu echt hoe het gaat bij colleges. Normaal heb je niet echt een idee van hoe zo’n college in zijn werk gaat. Ik weet nu mijn definitieve keuze van mijn studie en dat is economie & recht.”Terug naar overzicht