nieuws > Oude foto’s van Didam nieuw leven inblazen

nieuws > Oude foto’s van Didam nieuw leven inblazen

Zes derdeklassers van mavo en havo in Didam hebben in juni meegedaan aan het project ‘Fotowalk’. Ze gingen met oudere plaatsgenoten op pad om nieuwe foto’s te maken van monumentale panden in Didam. De senioren hadden oude foto’s van die gebouwen meegebracht.

 

Fotowalk is een initiatief van welzijnsorganisatie Welcom en cultuurcentrum De Gruitpoort. Voor de drie bijeenkomsten waren acht senioren uitgenodigd. Voor de leerlingen was het project een onderdeel van hun maatschappelijke stage. Een aantal oude foto’s was beschikbaar gesteld door de Oudheidkundige Vereniging Didam.

 

Tijdens de eerste bijeenkomst zochten de leerlingen en de senioren samen de plek van de oude foto op om daar met de telefoon of tablet een nieuwe foto te maken. Ze kregen daarbij hulp van fotograaf Robert Stienezen. Een week later bespraken jong en oud met elkaar wat er in de loop der jaren veranderd is. Dat leverde mooie verhalen en anekdotes op. Ook werd een tekst bij de foto bedacht. Weer een week later was de feestelijke afsluiting van het project met een kleine expositie in het Albertusgebouw.

 

Lees hier een verslag in het Montferland Journaal.Terug naar overzicht