nieuws > Opvallende 'beveiliger' bij kerstgala’s

nieuws > Opvallende

In de laatste weken van het schooljaar zijn er op alle locaties van het Liemers College altijd veel kerstactiviteiten. De leden van de schrijversgroep waren bij de kerstgala’s op 14 en 15 december in Vida Studio’s Zevenaar voor de leerlingen van de locatie Heerenmäten.


DOOR EVA DIKKERS, SILKE JANSSEN EN LOEKIE KOK (HAVO-5)


Veel activiteiten op Heerenmäten worden georganiseerd door de leerlingenvereniging (LLV). Zo ook de kerstgala’s. Hierbij komt natuurlijk veel kijken. Bijvoorbeeld de locatie, de muziek en de beveiliging moeten worden geregeld. 


Het kerstgala voor de derde- en vierdeklassers was op donderdag 14 december. De jongens kwamen strak in het pak aan en de meisjes in keurige jurken. Voordat ze naar binnen mochten, werden ze eerst gecontroleerd door een beveiliger. Het was echter geen normale beveiliger, maar een goochelaar. De leerlingen en leraren wisten dit niet. Hij toverde onverwacht allerlei dingen uit zakken en tassen, zoals zakmessen en condooms (waar menigeen een beetje raar van opkeek). Dit zorgde voor een leuke binnenkomst en direct een gezellige sfeer.


Binnen was het mooi versierd met kerstlichtjes, wat echt voor het kerstgevoel zorgde. Ook was er een plek waar de leerlingen en leraren foto’s konden laten maken. Er lagen attributen bij om de foto nog leuker te maken. Een leuke herinnering aan een gezellige avond.


De reacties van de leerlingen waren zeer positief. “Ik vond het superleuk. De muziek was super, vooral de liveband”, vertelt Janice Selten uit V3C. De band Splash! speelde covers van bekende liedjes zoals Sweet Child O’ Mine van Guns N’ Roses. Dit viel erg in de smaak bij de leerlingen. Ook was er een DJ, Stijn Christ. Hij draaide de nieuwste liedjes en remixen. Er was dus muziek voor iedereen. Het was duidelijk een geslaagde avond. Hopelijk kan het kerstgala volgend jaar hieraan tippen!


Nieuwsgierig naar de foto’s? Kijk dan op het leerlingenweb.Terug naar overzicht