nieuws > Nieuwe schrijversgroep heeft er zin in

nieuws > Nieuwe schrijversgroep heeft er zin in

De redactie van de LC Courant bestaat uit medewerkers van de vier locaties én uit een schrijversgroep van leerlingen. Zij gaan dit schooljaar in het kader van hun profielwerkstuk (PWS) artikelen schrijven, activiteiten bezoeken en interviews afnemen. In dit artikel stelt de schrijversgroep zich voor.

 

Maar eerst wat extra uitleg over het profielwerkstuk. Dit is een onderdeel van het examenprogramma van havo, atheneum en gymnasium. Leerlingen laten ermee zien dat ze een aantal vaardigheden beheersen. Meestal wordt aangesloten bij een schoolvak. De schrijversgroep kiest voor een andere insteek. Zij doen verslag van allerlei belangrijke gebeurtenissen binnen én buiten de school (als je iets in de LC Courant wilt hebben, kun je ze altijd aanspreken). Ook volgen ze workshops, lopen ze mee met een redactie en schrijven ze een persoonlijk ontwikkelingsplan.

 

Lisa Vogel (havo-5): 'Ik ga graag op onderzoek uit'
“Ik ben 17 jaar en kom uit Pannerden. Behalve naar school gaan, heb ik natuurlijk nog andere hobby’s. Sporten doe ik bijvoorbeeld erg graag en zo nu en dan een feestje met vriendinnen vind ik ook geen probleem. Waarom ik wil schrijven voor de LC Courant? Omdat ik graag op onderzoek uit ga, foto’s maak en het leuk vind om creatief bezig te zijn met een onderwerp. Verder heb ik ervaring opgedaan tijdens een andere journalistieke opdracht. Hiermee wil ik verdergaan door te schrijven voor de LC Courant.”

 

Finn van Wessel (havo-5): 'Ik wil mijn Nederlands verbeteren'
“Hoi, ik ben 17 jaar en ik woon in Zevenaar. In mijn vrije tijd voetbal ik en heb ik altijd wel tijd om te stappen met vrienden. Ik heb de LC Courant gekozen als profielwerkstuk, omdat ik graag mijn Nederlands wil verbeteren want dat is niet mijn sterkste punt. Het lijkt mij ook heel interessant om elke maand over een ander onderwerp te schrijven. Ik hoop dus dat ik na de LC Courant mijn Nederlands heb verbeterd en beter kan schrijven.”

 

Stan Hoppe (havo-5): 'Beleven hoe de journalistiek is'
“Ik ben 17 jaar oud. Ik ben geboren in Purmerend en woon nu in Elten. Mijn favoriete sport is voetbal. Ik voetbal bij OBW en naast voetbal spelen ben ik natuurlijk ook voor een voetbalclub. Aangezien ik het grootste deel van mijn leven in Alkmaar heb gewoond en daar ben opgegroeid, ben ik voor AZ Alkmaar. Ik schrijf voor de LC Courant, omdat ik graag wil beleven hoe journalistiek is en wat er allemaal bij komt kijken.”

 

Camillia Stokman (vwo-6): 'Leuk om creatief bezig te zijn'
“Ik ben 17 jaar en kom uit Groessen. Ik woon daar met mijn ouders en broertje. Ik heb erg genoten van mijn vakantie in Albufeira (Portugal) en Rimini (Italië), maar nu is het tijd om weer aan de slag te gaan. Dit schooljaar zullen jullie artikelen van mij gaan lezen in deze online-courant. Ik schrijf ook voor de Liemers Helemaal Goed Courant, die eens in de twee weken uitkomt in heel de Liemers. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn, dit kan ik kwijt in het schrijven. Ik ben ook vaak gefascineerd door dingen die de maatschappij bezighouden.”

 

Lotte Egging (havo-5): 'Nieuwe ervaringen opdoen'
“Ik ben 17 jaar en ik woon in Didam met mijn ouders en tweelingzus. Mijn hobby’s zijn sporten en uitgaan met vrienden. Ik schrijf al een tijd voor De Liemers Helemaal Goed Courant en nu dus ook voor de LC Courant. Ik vind het erg leuk om te schrijven. Je doet veel nieuwe ervaringen op door voor een echte krant te werken en je leert veel tijdens bijvoorbeeld een interview. Later wil ik graag een opleiding doen die te maken heeft met journalistiek. Dus daarom heb ik voor de LC Courant gekozen als profielwerkstuk.”

 

Daan Aafjes (havo-5): 'Steeds over andere onderwerpen schrijven'
“Hallo, ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben 17 jaar en ik woon in Zevenaar. Op dit moment zit ik na twee jaar havo-4 in havo-5. In mijn vrije tijd voetbal ik graag bij DCS in Zevenaar en ik ga graag uit met vrienden. Ik ben bij de schrijversgroep gegaan, omdat het mij leuk lijkt om steeds over een ander onderwerp te schrijven en om nieuwe dingen te ontdekken. Ook hoop ik dat ik na dit jaar beter kan schrijven en dat mijn Nederlands is verbeterd.”Terug naar overzicht