nieuws > Nieuwe schoolkrant voor en door leerlingen

nieuws > Nieuwe schoolkrant voor en door leerlingen

De locatie Zonegge heeft sinds vorige maand een eigen schoolkrant, Het Bloemetjesgordijn, die een groepje leerlingen helemaal zelf heeft gemaakt. Anke Swanenberg, leraar Nederlands en redactielid van de LC Courant, hoopt dat leerlingen op de andere locaties ook een eigen schoolkrant beginnen.

 

DOOR ANKE SWANENBERG (LERAAR NEDERLANDS)

 

Een tijdje geleden kwamen twee enthousiaste leerlingen van de locatie Zonegge naar mij toe: Frederieke Aaij en Jasmijn Willemsen. Ze wilden graag een eigen schoolkrant beginnen: eentje die helemaal gericht is op leerlingen. Ze vroegen om hulp, maar hadden zelf al een concreet plan opgesteld. Dus eigenlijk hebben ze alles, samen met andere leerlingen, zelf gedaan.

 

En nu ligt hij daar dan: Het Bloemetjesgordijn, schoolkrant van en voor eerste- en tweedeklassers op Zonegge. In de week van 18 juni is deze uitgedeeld. Een krant om trots op te zijn, onder redactie van Jasmijn Willemsen, Mirthe Beijer, Lieneke Dijkstra, Mare Dijkman, Frederieke Aaij, Kyra Sannes en Elize Vink, allemaal leerlingen dus.

 

In de krant staan heel veel verhalen, zoals een interview met leraar Peter Tillmann, muziektips van ‘de muziekzolder’, een problemenrubriek met antwoorden en een verhaal over poep op de wc-muur. Je hoeft geen leerling te zijn om van die verhalen te smullen. En het is mooi om te zien hoe deze leerlingen met hun eigen creativiteit zoiets voor elkaar krijgen. Ze hebben geleerd dat het niet alleen om schrijven gaat, maar ook om informatie verzamelen en tekenen (en veel vouwen).

 

Volgend jaar willen we door met deze krant, maar dan op de locatie Heerenmäten. Wil je meeschrijven? Stuur dan een mail naar a.swanenberg@liemerscollege.nl. Zit je op een andere locatie? Probeer dan een clubje enthousiastelingen te vormen en begin ook je eigen schoolkrant. Met een beetje doorzettingsvermogen is het zeker mogelijk.

 

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor de eerste editie van Het Bloemetjesgordijn.Terug naar overzicht