nieuws > Nieuw: leerlingen schrijven voor de LC Courant

nieuws > Nieuw: leerlingen schrijven voor de LC Courant

 

De LC Courant heeft een redactie die bestaat uit docenten van de vier locaties. Die redactie krijgt dit schooljaar voor het eerst versterking van een schrijversgroep van acht leerlingen. Een jaar lang zijn zij 'Schrijvers in de school'.

 

De schrijversgroep gaat de opdracht aan in het kader van hun profielwerkstuk [PWS]. Normaal gesproken kiezen leerlingen bij hun PWS voor een schoolvak en bedenken daar onderzoeksvragen bij. Deze leerlingen niet. Zij zijn meteen met de praktijk bezig en doen verslag van allerlei belangrijke gebeurtenissen binnen én buiten de school.

 

De verdieping van het schrijverschap bestaat uit diverse workshops, meelopen met een redactie, het kijken van het programma 'Kijken in de ziel' en het schrijven van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Als je iets in de LC Courant wilt hebben, kun je ze altijd aanspreken. De schrijversgroep stelt zich hieronder zelf voor.

 

BOB EVERAARTS [HH5]

 

"Ik ben Bob Everaarts, 17 jaar en dol op het maken van selfies. Via een vriendin hoorde ik dat schrijven voor de LC Courant geschikt is als profielwerkstuk. Mijn interesse was meteen gewekt, onder andere omdat ik het bij Nederlands leuk vind artikelen te schrijven. Ook had ik nog niet echt een gericht idee over wat ik wilde doen met mijn profielwerkstuk. Deel uitmaken van de schrijversgroep kwam voor mij daarom echt als een uitkomst. Wat me nog meer aantrok was de diversiteit, omdat er natuurlijk geschreven gaat worden over allerlei onderwerpen. Ik hoef dus niet bang te zijn dat het gaat vervelen."

 

DANI VAN DER KAMP [HV6]

 

 

"Ik schrijf sinds ik jong ben. Toen hield ik dagboeken bij en schreef ik lange verhalen. Sinds ik naar de middelbare school ga, is er van schrijven niet veel meer gekomen. Ik had opeens veel minder tijd om er eens rustig voor te gaan zitten. Lezen doe ik nog wel veel. Ik lees graag Engelse boeken, maar ook Nederlandse literatuur vind ik leuk. Ik zie schrijven voor de LC Courant als een mogelijkheid om weer te beginnen met schrijven en het ook beter te leren."

 

FABIAN TINNEVELD [HV6]

 

 

"Hallo, ik ben Fabian. Ik zit in vwo-6 en ik moet dus een profielwerkstuk schrijven. Toen bekend werd dat je ook voor de LC Courant kon gaan schrijven, werd ik enthousiast. Het wijkt in alle opzichten af van een standaardprofielwerkstuk. Zo moet je artikelen schrijven en je verdiepen in het beroep van journalist. Vanwege de veelzijdigheid heb ik hiervoor gekozen. Op de foto pak ik een pen van de grond. Die pen staat voor al het geschreven werk van mijzelf van de afgelopen jaren. Ik schrijf namelijk al langer voor diverse sites."

 

JELLE KLAUWER [HH5]

 

 

"Ik ben bij de LC Courant gegaan omdat ik geïnteresseerd ben in journalistiek. Ik vind het gewoon leuk om het nieuws te volgen en er mijn eigen mening over te ontwikkelen. Ook vind ik het een creatieve manier om mijn Nederlands te verbeteren en om leuk samen te werken met andere leerlingen. Van hen kun je snel feedback krijgen. Ook de eindredacteur kan feedback geven op je Nederlands en schrijfwijze. Al met al ben ik erbij gekomen voor de ervaring."

 

JUUL MÜLLER [HV6]

 

 

"Ik ben Julia Müller, of eigenlijk Juul. Ik ben 17 jaar en zit in vwo-6. Ik vind erg veel dingen leuk om te doen, maar het allerleukst is toch wel dansen, en dan vooral klassiek ballet. Daarnaast ben ik gek op duiken en heb dan ook mijn duikbrevet gehaald. Juist omdat ik veel interesses heb, vond ik het moeilijk een onderwerp te kiezen voor mijn profielwerkstuk. En zie daar, ik mocht meewerken aan de schoolkrant. Ik heb mijn hele leven al verhalen geschreven, dus dit is voor mij een mogelijkheid om deze hobby te combineren met het verplichte profielwerkstuk."

 

KAI STEGERS [HH5]

 

 

"Ik ben begonnen te schrijven voor de LC Courant, omdat het als optie aangeboden werd voor het profielwerkstuk. Daarnaast heb ik schrijven altijd al leuk gevonden en lijkt een journalistieke carrière me wel leuk. Om een goede journalist te zijn, moet je natuurlijk aardig goed kunnen schrijven en daarvoor is deze optie natuurlijk heel erg geschikt. Dit is dus een goede voorbereiding voor een mogelijke toekomstige opleiding."

 

RENÉE VINK [HH5]

 

 

"Ik ben bij de schrijversgroep gegaan omdat het een goede voorbereiding is op de vervolgopleiding die ik wil doen. De journalistiek heb ik altijd al een mooi en interessant vak gevonden. Schrijven vind ik dan ook erg leuk om te doen, maar ik moet er nog een hoop over leren. Dit is een mooie kans om een beetje ervaring op te doen en tips te krijgen. Ik kijk er naar uit om stukken te schrijven voor de LC Courant."

 

Ka Wai ontbreekt door familieomstandigheden. Hij komt in de volgende LC Courant aan het woord.Terug naar overzicht