nieuws > Naar school over een duurzaam fietspad

nieuws > Naar school over een duurzaam fietspad

Leerlingen die vanuit of via Babberich naar het Liemers College fietsen, kunnen sinds kort gebruikmaken van een ‘circulair’ oftewel duurzaam fietspad. Het fietspad is gemaakt van onder andere ‘grasfalt’ en ‘grasbeton’.

 

Witte Kruis - Maatjesweg

Het nieuwe fietspad heeft een lengte van ongeveer vijfhonderd meter en loopt van de rotonde in het Witte Kruis naar de Maatjesweg. Het idee voor een duurzame fietsverbinding op deze plek is afkomstig van Groene Allianties De Liemers, een samenwerkingsverband van bedrijven, overheden en scholen die streven naar verduurzaming van de Liemers. Het plan is vervolgens uitgewerkt door KPM Civiel, NTP Groep, de Rabobank, de gemeente Zevenaar en Stichting Circulair Bouwen.

 

Minisymposium op Heerenmäten

De officiële opening van het fietspad werd op 28 mei verricht door de Zevenaarse wethouder Carla Koers en de Gelderse gedeputeerde Michiel Scheffer, die heel toepasselijk op de fiets was gekomen. Ter gelegenheid van de opening was er een minisymposium op het Liemers College (locatie Heerenmäten). De aanwezigen deelden de kennis er ervaring die het innovatieve fietspad heeft opgeleverd.

 

Cheque van 5000 euro

Tijdens het minisymposium kreeg het Liemers College een cheque van 5000 euro voor een educatief project rondom het nieuwe fietspad. Het fietspad heeft nog geen naam. Heeft u suggesties? Mail ze dan naar de gemeente Zevenaar.

 

Klik hier voor een video over het fietspad.Terug naar overzicht