nieuws > Naar Griekenland om immigratie te onderzoeken

nieuws > Naar Griekenland om immigratie te onderzoeken

Een week naar Griekenland om ter plekke te kijken hoe daar wordt omgegaan met immigratie. Dat hebben vijf leerlingen uit havo-3 en drie leraren in de laatste week van februari gedaan. Hun reis is onderdeel van het Erasmus+ project. Niels Gorter en Wesley Kock van de schrijversgroep vertellen er meer over.


DOOR NIELS GORTER EN WESLEY KOCK (HAVO-5)


Aan het Erasmus+ project doen leerlingen en leraren mee uit verschillende Europese landen: Cyprus, Zweden, Griekenland, Nederland en Italië. Op het Liemers College gaat het om zestien leerlingen en enkele docenten. Iedere keer bezoeken een paar leerlingen een land om opdrachten te maken over immigratie en daar leerlingen/leraren te interviewen. Ook komen zij meer te weten over de cultuur in zo’n land. De uitwisselingen duren twee á drie jaar.


Eerste keer
De trip eind februari was de eerste keer voor het Liemers College. De leerlingen en leraren verbleven in gastgezinnen. Uiteraard moest voor het project veel geregeld worden. Zo vroeg Suzanne Sassen subsidies aan. Zij fungeerde samen met haar collega-leraren Robbert Roodsant en Inge den Haan als begeleider. In Griekenland hebben de leerlingen zich niet alleen beziggehouden met immigratie, maar ook de Sirtaki gedanst en een archeologie- en een tabaksmuseum bezocht. Verder hielden ze een logboek bij (lees hier het logboek van Loek van Suijdam en Jan Krawczak) over hoe de week is verlopen.


Gastgezinnen gezocht
Het Erasmus+ project bestaat uit meer excursies en lessen over immigratie. Binnenkort gaan vier leerlingen en enkele leraren naar Zweden. Natuurlijk krijgen we ook bezoek van leerlingen uit andere landen. Hiervoor zoeken we gastgezinnen. Dus als u belangstelling hebt… Suzanne Sassen hoort graag van u!Terug naar overzicht