nieuws > Movienight met moord en doodslag in Filmhuis

nieuws > Movienight met moord en doodslag in Filmhuis

Het Filmhuis in Zevenaar heeft donderdag 28 november een heel bijzondere Movienight, met tien films die zijn gemaakt door leerlingen van havo-4 en vwo-4 van de locatie Heerenmäten. Ouders zijn van harte welkom om te komen kijken. Ze moeten rekening houden met veel moord en doodslag, waarschuwt ckv-docent Karen Oosterink.

 

Update: de Movienight kan door personele problemen helaas geen doorgang vinden.

 


Behoorlijke klus
De Movienight is de kroon op het filmproject, dat onderdeel is van het vak ckv (culturele en kunstzinnige vorming). De vierdeklassers kregen de opdracht om in groepjes van vijf helemaal zelf een film te maken, dus van het bedenken van een verhaal tot en met de eindmontage. “Dat is een behoorlijke klus”, vertelt Karen Oosterink, “want de film moet een spanningsboog hebben en een kop en een staart.”


Gastdocent ‘sound design’
De leerlingen hoefden niet alles zelf uit te vinden. Ze kregen theorieles over onder andere camerastandpunten en montagetechniek en er was een gastdocent die vertelde over ‘sound design’. Met andere woorden: hoe gebruik je geluid in een film om je verhaal te ondersteunen. Onderdeel van het project is ook een bezoek aan het Filmhuis om een film naar keuze te bekijken en deze in een schrijfopdracht te koppelen aan de zelfgemaakte film. Dit moet leiden tot een essay dat meetelt voor het ckv-schoolexamen.


Vrije onderwerpkeuze
De leerlingen mochten uiteraard zelf het onderwerp bepalen voor de films, die ieder circa vijf minuten duren. Volgens Karen Oosterink moet rekening worden gehouden met vooral drama en horror. “Misdaad, maffia en moord zijn thema’s die populair zijn bij leerlingen.” De docenten - naast Karen Oosterink zijn dat Anne Ziel en Suzanne Sassen - kiezen tien films uit voor de Movienight op donderdag 28 november in het Filmhuis (aanvang 20.00). Ouders kunnen via hun kind aan kaartjes komen. Andere belangstellenden kunnen mailen naar Karen Oosterink.Terug naar overzicht