nieuws > Mee naar Hongarije? Schrijf je in!

nieuws > Mee naar Hongarije? Schrijf je in!

Het Liemers College heeft al meer dan 25 jaar uitwisselingen met de Zevenaarse partnergemeente Mátészalka. In oktober gaan de locaties Landeweer en Zonegge met een delegatie van tien leerlingen en drie begeleiders naar Hongarije. De huidige vmbo-tweedeklassers krijgen tijdens een mentorles uitleg én de kans om zich in te schrijven.


Het 25-jarige jubileum van de stedenband is in oktober 2017 in Mátészalka gevierd. Daarbij waren het Liemers College, de gemeente Zevenaar en Stichting ZOM (Zevenaar Ontmoet Mátészalka) aanwezig. Tijdens het bezoek hebben de burgemeesters geconcludeerd dat de samenwerking zinvol is en de komende jaren wordt voortgezet, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor het Liemers College.


Doelstellingen
In oktober bezoeken we dus wederom het land Hongarije, de stad Mátészalka en partnerschool Mátészalkai Szakképzo Iskola és Kollégium. De uitwisseling heeft diverse doelstellingen:


• nieuwe vaardigheden ontwikkelen door actief mee te werken aan het opzetten en uitvoeren van de uitwisseling;
• in contact komen met andere culturen, gebruiken en levenswijzen en leren van andere jongeren;
• bewuster worden van maatschappelijk relevante onderwerpen;
• een sterker gevoel krijgen voor waarden als solidariteit, democratie en vriendschap.


Voorwaarden
Zit je nu in vmbo-2 en wil je in oktober mee naar Hongarije? Meld je dan aan. Er is plaats voor tien leerlingen. Je moet in elk geval aan de volgende voorwaarden voldoen: geen vliegangst, tijdens het tegenbezoek drie à vier dagen onderdak bieden aan een Hongaarse leerling en een dusdanig goed overgangsrapport hebben dat je in het begin van leerjaar 3 tijd hebt voor de uitwisseling. Deelname is in principe kosteloos (de uitwisseling wordt mede gesubsidieerd door Stichting ZOM).Terug naar overzicht