nieuws > Mavo-4 naar politiek Den Haag

nieuws > Mavo-4 naar politiek Den Haag

Een dag lang ervaren hoe onze parlementaire democratie in de praktijk werkt. Dat gaan de mavo-vierdeklassers met geschiedenis in hun pakket van de locaties Didam en Zonegge doen op dinsdag 22 oktober. De excursie sluit aan op het verplichte onderdeel ‘staatsinrichting’ van het geschiedenisexamen.


Het Liemers College werkt tijdens deze jaarlijkse excursie nauw samen met ProDemos. Dit is een organisatie die met behulp van educatieve programma’s de Haagse politiek vanuit verschillende invalshoeken tot leven wil brengen. De leerlingen bezoeken onder andere de Eerste en de Tweede Kamer en de Ridderzaal. Ook doen ze mee aan de Binnenhof-check. Dit is een GPS-speurtocht. Het programma zit behoorlijk vol, waardoor er slechts een half uur lunchtijd is. “Shoppen in Den Haag gaat dus niet lukken”, zegt docent Richard Satters, die de groep samen met zijn collega’s Jim Pronker en Wilbert Landman begeleidt.


Goed beslagen ten ijs
De excursie wordt in de voorafgaande weken tijdens de geschiedenislessen voorbereid. In Den Haag zien de leerlingen in de praktijk wat ze in de theorielessen op school hebben geleerd. Ze komen dus goed beslagen ten ijs. “Wij horen van ProDemos altijd terug dat de kennis van onze leerlingen bovengemiddeld is in vergelijking met andere leerlingen die een programma van ProDemos doen”, vertelt Richard Satters.


Vertrek en terugkomst
- Vertrektijd Didam: 8.00 uur, verzamelen op school om 7.50 uur.
- Vertrektijd Zonegge: 8.25 uur, verzamelen op school om 8.15 uur.
- Terugkomst Didam: circa 18.25 uur.
- Terugkomst Zonegge: circa 18.00 uur.Terug naar overzicht