nieuws > Liemers Live!: een zomerse muziekavond

nieuws > Liemers Live!: een zomerse muziekavond

De leerlingen van havo-4, vwo-4 en vwo-5 met muziek in hun examenpakket konden vrijdag 8 juni tijdens ‘Liemers Live!’ laten horen wat zij in hun mars hebben. Leerlingen van LCA-Gambia maakten van de gelegenheid gebruik om geld in te zamelen.

 

DOOR ANNE DE BOER (HAVO-4)

 

Liemers Live! was op de locatie Heerenmäten. Omdat regen was voorspeld, waren we genoodzaakt om het schoolplein te verruilen voor de Reijermanzaal. Maar de inrichting zorgde voor een gezellige sfeer. Overal in de zaal stonden tafels, met daarop een bloemetje en een kaarsje. De combinatie met de cocktails die werden verkocht, gaf de avond een tropisch tintje.

 

De nummers die werden uitgevoerd, waren door de leerlingen zelf uitgekozen en in groepjes goed geoefend. Een aantal leerlingen koos voor een instrument, anderen voor alleen zang en sommigen zelfs voor een combinatie van beide. De nummers liepen uiteen van gevoelige ballads als ‘Halleluja’ van Jeff Buckley tot countrynummers als ‘Jolene’ van Dolly Parton, waardoor het een gevarieerde avond werd. Voor de muziekleerlingen was Liemers Live! tevens het praktijkgedeelte van hun examen. Leraren van andere scholen waren aanwezig om te zorgen voor een objectieve beoordeling.

 

De leerlingen van LCA-Gambia verkochten drankjes en hapjes. De opbrengst gebruiken ze voor hun project in Gambia. Ze willen komend schooljaar in het kader van de LiemersCollegeAward naar dit West-Afrikaanse land om daar de mensen op allerlei manieren te helpen. Daarbij werken ze samen met Stichting Handen ineen voor Gambia.Terug naar overzicht