nieuws > LCAward 2018-2019: alleen maar meiden!

nieuws > LCAward 2018-2019: alleen maar meiden!

De eerste week van juli staat in het teken van de diploma-uitreikingen. Dinsdag Didam en Zonegge, woensdag Landeweer en donderdag Heerenmäten. Maar de week begint op maandag met een andere uitreiking, namelijk van de LiemersCollegeAwards. Extra bijzonder dit jaar: de kandidaten zijn allemaal meiden.


De LiemersCollegeAward is een initiatief van de oud-docenten Jan van den Heuij en Anno Koning. Zij wilden ambitieuze leerlingen extra uitdagen. Om ervoor in aanmerking te komen, moeten leerlingen een heel bijzondere prestatie leveren. Dat kan individueel zijn of gezamenlijk en ze moeten eerst een meerjarig totaalplan met de componenten cultuur, maatschappij, sport/expeditie en onderwijs maken.


Theatre of Dreams
Een geslaagd LCA-traject levert een bronzen, zilveren of gouden Award op. De Award wordt in het ‘Theatre of Dreams’ uitgereikt door een lid van het Comité van Aanbeveling. Het Theatre of Dreams is maandag 1 juli vanaf 19.00 uur in restaurant Eet-Lokaal in Zevenaar (voor genodigden en medewerkers). De winnaars komen ook in de Hall of Fame op de locatie Heerenmäten te hangen.


Zeilen tot bij Australië
Op de foto bij dit artikel staan alle winnaars van dit schooljaar. Helemaal links zit Anne Fleur Verholen. Ze is een gouden Awardwinnares die de Award helemaal individueel heeft behaald met grootse prestaties op sportgebied. Anne Fleur is ver gekomen in de zeilsport, ook letterlijk want ze belandde met haar Laser, een eenpersoonsboot, tot bij Australië. Anne Fleur is heel goed in het combineren van sport, studie en privé en verder heel zelfstandig en doelbewust. Klik hier of hier voor meer informatie over Anne Fleur.


Weeshuis opknappen in Oeganda
Tweede van links zit Eva Visser, die samen met Britt Kraaijenvanger (achterste rij rechts) en Eva ter Maat (voorste rij tweede van rechts) verantwoordelijk was voor het Oeganda-project. Ze hielpen een weeshuis opknappen, repareerden het meubilair en verzorgden activiteiten voor de kinderen. Fondsenwerving, organisatie, samenwerking en terugkoppelen naar sponsoren zijn minder in het oog springende aspecten van zo’n project, maar die zijn daarom niet minder belangrijk. De drie meiden deden het ook in de categorieën onderwijs, cultuur en sport/expeditie ruim voldoende. We noemen het parachutespringen door Britt en de scheidrechtercursus door Eva ter Maat als voorbeelden. Lees hier, hier, hier of hier meer over het Oeganda-project.


Bij de Hamar-stam in Ethiopië
Suze Berends (achter links) en Vera Veldkamp (midden voor) waren in Ethiopië bij de Hamar-stam. De groep bestond uit vijf meisjes, de andere drie krijgen de LCAward in volgende jaren. Het Ethiopiëproject werd gekenmerkt door redelijk veel afzien, heel weinig luxe, grote hitte, maar ook door unieke stammen in unieke omgevingen. Ook hier heel veel inspanningen bij de fondsenwerving, het samenwerken, de groep zien slinken en toch doorgaan en uiteindelijk terugkijken op een onvergetelijke ervaring. Suze en Vera voldeden eveneens in alle vier categorieën ruim aan de eisen die de LCAward stelt. Meer informatie over het Ethiopië-project staat hier, hier en hier.


Geld inzamelen voor Spieren voor Spieren
Last but not least: Suzan Klappers (midden achter). Deze individualist liep onder andere de Western Highway in Schotland in de categorie sport. Daarnaast ging ze hardlopen en paardrijden, was ze leerling-acteur en deelnemer aan het Model European Parliament (MEP). Intussen zamelde ze geld in voor Spieren voor Spieren. Suzans sponsoren en volgers werden steeds goed op de hoogte gehouden. Lees hier een artikel over de Schotlandreis van Suzan.


Het achtste meisje op de foto is Lotte Reintjes (rechts voor). Zij krijgt haar LCAward volgend schooljaar.Terug naar overzicht