nieuws > Landeweer: goed begin is het halve werk

nieuws > Landeweer: goed begin is het halve werk

Het schooljaar is alweer zeven weken op gang, maar het begon voor iedere leerling met een introductieprogramma. Over de introductie van de eersteklassers op de locatie Landeweer (vmbo-bb/kb) maakte groepsdocent Lieke Boenink een mooi verslag. Lees hoe deze leerlingen de eerste weken op het Liemers College hebben ervaren.


DOOR LIEKE BOENINK (GROEPSDOCENT)


Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten en nieuwe docenten in plaats van de juf of meester van groep 8. Het is best een grote stap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Sommige leerlingen zijn er al een poosje aan toe en kijken ernaar uit, andere leerlingen vinden het onwijs spannend. Maandag 19 augustus was de start van het schooljaar 2019-2020. De nieuwe eersteklassers van Landeweer zijn het schooljaar goed begonnen.


Kennismakingsbingo

De eerste schoolweek stond in het teken van kennismaken. Een week vol leuke activiteiten om de klasgenoten, de mentor en de school beter te leren kennen. Er werd afgetrapt met een speurtocht door het schoolgebouw en een kennismakingsbingo met klasgenoten. Er waren ook opdrachten gericht op het ontdekken van de elektronische leeromgeving itslearning en het rooster.


Overnachting in de gymzaal

Tijdens de sport- en spelmiddag op donderdag waren de leerlingen samen lekker actief bezig. Na afloop was er een barbecue en werden alvast wat luchtbedjes opgepompt. De leerlingen bleven namelijk een nachtje slapen in de gymzaal. Na een spannend moordspel, waarbij de samenwerkingsvaardigheden van de leerlingen werden getest, een film en een disco, ging het licht uit. Het luide gekraak van de luchtbedden op de linoleumvloer zorgde voor veel gegrinnik en gegiebel. En natuurlijk ging de gezelligheid door tot in de kleine uurtjes.


Duffe maar ook vrolijke koppies

De volgende ochtend zaten er veel duffe maar ook vrolijke koppies aan het ontbijt. Na de laatste instructies van de mentor voor de eerste echte lesdag was het tijd voor de leerlingen om hun weekendrust te pakken. Een korte samenvatting van de introductieweek: leuke reacties van de leerlingen, nieuwe vriendschappen, opluchting bij leerlingen die enorm tegen de introductieweek op hadden opgezien en bovenal een fijne sfeer. Kortom, een geslaagde happening.


Inmiddels voelen de nieuwe eersteklassers zich al aardig thuis op Landeweer en dus kunnen we samen terugkijken op een fijne start van het nieuwe schooljaar. En zoals u weet: een goed begin is het halve werk!Terug naar overzicht