nieuws > Informatieavonden voor ouders groep 8

nieuws > Informatieavonden voor ouders groep 8

Het Liemers College houdt deze maand twee informatieavonden voor ouders van kinderen in groep 8 (en 7). De data zijn maandag 21 oktober en woensdag 23 oktober. De bijeenkomsten zijn op de locatie Heerenmäten in Zevenaar en beginnen om 19.30 uur. Ouders zijn van harte welkom!


De overgang naar de middelbare school is altijd een grote stap. Het is dan fijn als u als ouder goed geïnformeerd bent over deze nieuwe fase in het leven van uw kind. Daarom nodigen wij u graag uit voor een van de informatieavonden van het Liemers College. Het Liemers College is een brede scholengemeenschap voor vmbo-bb/kb, mavo, havo, atheneum, gymnasium en Agora. We hebben drie locaties in Zevenaar en één in Didam.


Goed geïnformeerd het voortgezet onderwijs in
Wij organiseren de informatieavonden ieder jaar, om ouders te informeren over het voortgezet onderwijs in het algemeen en over het onderwijs op onze school in het bijzonder. Dit jaar zijn de avonden op maandag 21 oktober en op woensdag 23 oktober om 19.30 uur. Beide avonden vinden plaats op de locatie Heerenmäten (Heerenmäten 6 in Zevenaar).


De mogelijke schoolloopbaan van uw kind
We starten de avond centraal, waarbij we ingaan op de overstap van het basisonderwijs naar het voorgezet onderwijs. Tevens geven wij u een idee van de mogelijke schoolloopbaan van uw kind op het Liemers College. Na de centrale presentatie kunt u in twee rondes kennismaken met verschillende onderwijsvormen die aansluiten bij de wensen en behoeften van uw kind.


Altijd ruimte voor een gesprek
Tijdens de informatieavonden is er genoeg ruimte voor vragen. Als u na deze eerste voorlichting nog behoefte heeft aan meer informatie of een persoonlijk gesprek, dan kunt u contact opnemen met onze contactpersonen voor het basisonderwijs. Voor de locatie in Didam is dat mevrouw M. Hoveijn. Voor de locaties in Zevenaar en voor Agora kunt u contact opnemen met mevrouw M. Geurds. Beiden zijn te bereiken via 0316 - 583 800.


Wanneer schikt het u?
U kunt de avond van uw voorkeur bijwonen. Uiteraard bent u vrij om beide avonden te bezoeken. Wij begrijpen het ook als u het fijn vindt om bij ouders te zitten van wie de kinderen bij uw kind op school zitten. Daarom hebben wij de basisscholen in de regio verdeeld over de twee avonden.


Maandag 21 oktober: St. Willibrordusschool, Sprankel, Lindenhage, De Wissel, Het Kofschip, St. Martinusschool, ’t Scathe, Schilderspoort, Ds. Jonkersschool, Joannesschool, De Ontdekking, St. Jozef en Het Rondeel.


Woensdag 23 oktober: De Tragellijn, De Overlaat, St. Franciscusschool, De Tamboerijn, De Carrousel, De Bem, Sterrenschool, Paulusschool, De Trompetter, De Expeditie, Albert Schweitzerschool, De Toorts en het Timpaan.


Voor in de agenda: 25 januari open dag
Na de kerstvakantie ontvangt u via de basisschool van uw zoon of dochter de uitnodiging voor onze open dag. Dit jaar vindt de open dag plaats op zaterdag 25 januari 2020 op alle locaties van het Liemers College. U bent dan van harte welkom om met uw zoon of dochter een kijkje te nemen op onze school.Terug naar overzicht