nieuws > Het Liemers College in de (sociale) media

nieuws > Het Liemers College in de (sociale) media

Het Liemers College is een actieve school. We organiseren veel en er gebeurt veel. Van belangrijke onderwijskundige ontwikkelingen tot sportactiviteiten of goededoelenacties. Daarmee halen we regelmatig de media, zowel de plaatselijke pers als onderwijstijdschriften.

 

• Op initiatief van Marenka van Toor (zie foto), leraar op het Liemers College, hebben leraren van basis- en middelbare scholen in de Liemers het afgelopen jaar bij elkaar in de keuken gekeken. Het project heet ‘Gluren bij de buren’ en heeft geleid tot een prachtig filmpje op de site van Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs.

 

• Anke Swanenberg, leraar Nederlands op het Liemers College, heeft een blog geschreven over Expeditie Nederlands. Dit is een pilot met toetsen zonder cijfers , die het afgelopen jaar op de locatie Heerenmäten heeft gedraaid.

  

• De Gelderlander schrijft over Liemerse wiskundetalenten die op 2 en 3 juli deelnemen aan een internationale wiskundewedstrijd in Bulgarije (Bulgaria International Mathematics Competition). De meeste kinderen zitten op de DaVinci-school in Zevenaar, maar namens het Liemers College is de 12-jarige Suzanne van der Schaaf van de partij.

  

• De Zevenaar Post heeft een interview met de (oud-)leraren Jan van den Heuij en Anno Koning, die in 2006 aan de wieg stonden van de LiemersCollegeAward. Maar komend schooljaar zijn beiden niet meer werkzaam op het Liemers College en daarom doen ze ook een stapje terug bij de LCAward.

  

• De Gelderlander is zaterdag 26 mei naar de Techniekdag de Liemers in de Markthal in Didam geweest. Het Liemers College heeft meegewerkt aan het evenement. In het artikel komen onze leerlingen Jeremy Jansen en Rayn van Cleef aan het woord.Terug naar overzicht