nieuws > Goede tot uitstekende examenresultaten

nieuws > Goede tot uitstekende examenresultaten

Het Liemers College heeft goede tot zelfs uitstekende examenresultaten geboekt. Absolute toppers zijn de mavo-kandidaten in Didam. Zij slaagden allemaal. Maarten Delen, voorzitter van de centrale directie, is erg blij met de uitslagen, vooral omdat het geen makkelijk schooljaar was.


Daarmee doelt Maarten Delen op de roosterperikelen aan het begin van het schooljaar. “Die hebben geleid tot lesuitval. Het is begrijpelijk dat er dan bezorgdheid ontstaat over de gevolgen voor de examens. Maar de examenleerlingen hebben over de hele linie goed tot uitstekend gepresteerd. Ik kan alleen maar trots zijn. Die trots geldt ook voor de medewerkers, die keihard gewerkt hebben om hun leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de examens.”


In Didam scoort de mavo 100 procent, wat natuurlijk heel bijzonder is. Bovendien deden de mavo-kandidaten van de locatie Zonegge met 95 procent nauwelijks onder voor Didam. Maarten Delen wijst ook op de prestatie van de havo-afdeling in Didam: “Het was de eerste keer dat havo-kandidaten in Didam examen konden doen. Als dan meteen 89 procent slaagt, is dat een enorm compliment waard.” De havo-afdeling van de locatie Heerenmäten komt uit op 90 procent. Voor de havo zijn dat hoge percentages aangezien de havo meestal wat lager scoort dan de andere onderwijstypen. Dat is een landelijk verschijnsel. De vwo’ers van de locatie Heerenmäten doen het met 92 procent zonder meer goed en zelfs 3 procent hoger dan vorig jaar.


Op de locatie Landeweer zijn de resultaten ook goed, met 95 procent voor vmbo-bb en 90 procent voor vmbo-kb. Toch ziet Maarten Delen ook daar nog ruimte voor verbetering. “Het is de eerste keer dat examen gedaan is in het profiel dienstverlening & producten. Dat is voor iedereen wennen geweest. Volgend jaar leggen we de lat weer wat hoger.”


De resultaten op een rij

Landeweer vmbo-bb: 95%.
Landeweer vmbo-kb: 90%.
Zonegge mavo: 95%.
Didam mavo: 100%.
Didam havo: 89%.
Heerenmäten havo: 90%.
Heerenmäten vwo: 92%.Terug naar overzicht