nieuws > Frans oefenen in het taaldorp

nieuws > Frans oefenen in het taaldorp

Om de spreek- en luistervaardigheid van leerlingen te oefenen, zijn er op het Liemers College regelmatig ‘taaldorpen’. Zo was er dinsdag 24 april een taaldorp Frans voor de leerlingen van vwo-3 op de locaties Didam en Heerenmäten.


Op Heerenmäten was de mediatheek was voor de taaldag omgetoverd tot een ‘village français’, waar alle leerlingen drie gesprekken voerden met leraren Frans. De onderwerpen waren de vrijetijdsbesteding, profielkeuze en toekomstplannen van de leerlingen en Frans als wereldtaal.

 

'Fijner dan een mondeling'
Voor sommige leerlingen was dit best spannend. Cindy Derksen (HV3A): “Het was heel moeilijk om andere leraren te verstaan. Ze praten anders Frans dan onze eigen leraar.” Haar klasgenoot Zoë vond het vooral een positieve ervaring: “Het was veel fijner dan een mondeling, want dan praat je maar met één leraar. Nu heb je tenminste verschillende gesprekken.”

 

Bonbon Napoleón van Aziz Bonaparte
De meeste leerlingen noemden het taaldorp een goede afsluiting van hun gespreksvaardigheid na drie jaar Franse les. De resultaten zijn overwegend positief. Ongeacht het resultaat kreeg iedere leerling na afloop een bonbon Napoleón van niemand minder dan Aziz Bonaparte. Kortom: Le Français est toujours une bonne idée!Terug naar overzicht