nieuws > En de beste leraar is…

nieuws > En de beste leraar is…

Een geweldig idee van de schrijversgroep: we gaan lerarenverkiezingen houden: wie geeft de beste uitleg, wie is het grappigst en wie is het knapst? En dit zijn nog maar drie van de tien categorieën. De eerste verkiezing beperkt zich tot de examenklassen van de locatie Heerenmäten, maar natuurlijk hopen we dat de andere locaties volgen. En nu: snel verder lezen voor de uitslag!


DOOR EVA DIKKERS EN MAAIKE HAGEMAN (HAVO-5)


Afgelopen maand zijn we als schrijversgroep druk bezig geweest met het voorbereiden van de lerarenverkiezing. De gedachte was om iets unieks en leuks voor de school te doen. Iedere leerling op school heeft wel een bepaalde mening over de leraren. We waren benieuwd welke leraren volgens de leerlingen het grappigst, het meest behulpzaam of het knapst zijn.


Maar hoe doe je dat, een lerarenverkiezing houden? We hebben eerst de deelnemende klassen gekozen. Dat zijn dus havo-5 en vwo-6 geworden. Deze leerlingen hebben vijf of zes jaar op school gezeten en dus genoeg ervaring met leraren om er een mening op te baseren. Daarna bedachten we tien categorieën. Zo bleef het overzichtelijk en makkelijk voor de leerlingen om in te vullen. De formulieren werden geprint en afgeleverd bij de leraren Nederlands, want dat is een vak dat iedereen heeft. Het tellen van de stemmen duurde wel langer dan we hadden verwacht.


En dan nu de uitslag!


1. Wie geeft de beste uitleg? Joël Albert de la Bruhéze (geschiedenis).
2. Wie geeft de leukste les? Jan de Vries (geschiedenis).
3. Wie is de behulpzaamste leraar? Anke Swanenberg (Nederlands).
4. Wie is het meest betrokken bij de leerlingen? Susanne Pondman (geschiedenis).
5. Wie is de grappigste leraar? Cihat Eldemir (wiskunde).
6. Wie draagt de leukste kleren? Babette van Weelden (Nederlands).
7. Wie draagt de mooiste schoenen? Roberto Breeveld (aardrijkskunde).
8. Wie heeft het leukste karakter? Susanne Sassen (tekenen).
9. Wie is de knapste leraar? Tim Stevens (gym).
10. Wie is de knapste lerares? Marian te Lindert (Nederlands).


Kerstontbijt
De uitslagen werden bekendgemaakt tijdens het kerstontbijt van havo-5 en vwo-6 op een boot in Tolkamer. Helaas konden we vanwege de mist het eerste uur nog niet varen, maar iedereen heeft zich vermaakt en toen de mist optrok, zijn we alsnog gaan varen en aten we het kerstontbijt tijdens een tocht over de Rijn. Om het nog gezelliger te maken, werd bingo gespeeld. Dit was georganiseerd door mevrouw Te Lindert. Er waren mooie prijzen te winnen. De aanwezige leraren die de verkiezing hadden gewonnen, kregen een kerstmuts.Terug naar overzicht