nieuws > Duurzaamheid ontdekken bij bedrijven

nieuws > Duurzaamheid ontdekken bij bedrijven

De leerlingen van havo-4, vwo-4 en vwo-5 hebben donderdag 15 maart bedrijven bezocht met als doel bewustwording van duurzaamheid. Dit gebeurde in samenwerking met de Groene Allianties De Liemers, een organisatie die bedrijven helt om duurzamer en toekomstbestendiger te worden.


DOOR NIELS GORTER EN WESLEY KOCK (HAVO-5)


Duurzaamheid is een fenomeen dat de afgelopen jaren steeds meer aandacht krijgt. Daarom is het belangrijk om bij toekomstige werknemers bewustwording te creëren met betrekking tot duurzaamheid. De leerlingen konden van tevoren kiezen bij welk bedrijf zij op bezoek wilde gaan. Er was een ruim aanbod: AVR (afvalverwerking), IA groep (ingenieurs- en architectenbureau), Van Dorp installatiebedrijf, NTP Groep (infra, milieu en bouw), Pola installatietechniek, Electrocar, Woonstichting Vryleve en Miscancell (maakt cellulose uit miscanthus).


Omdat het thema duurzaamheid was, moesten de leerling op de CO2-neutrale fiets naar de bedrijven toe. Bij ieder bedrijf kregen ze eerst theoretische informatie over duurzaamheid, gevolgd door een praktijkgedeelte. Sommige bedrijven gaven een rondleiding, andere bedrijven lieten de leerlingen meedenken over duurzaamheidsvraagstukken. De meeste leerlingen vonden het een leerzame en geslaagde dag.Terug naar overzicht