nieuws > Dungeon: nooit van gehoord, maar wel het leukst

nieuws > Dungeon: nooit van gehoord, maar wel het leukst

De mavo-tweedeklassers van de locatie Zonegge hebben zich drie dagen lang op Amsterdam gestort. Van maandag 3 juni t/m woensdag 5 juni hielden zij zich bezig met de cultuur en geschiedenis van de hoofdstad. Natuurlijk stond een bezoek aan Amsterdam ook op het programma.


Drie dagen Amsterdam
Bij het project werd samengewerkt door de vakken geschiedenis, tekenen en nasktec (natuurkunde, scheikunde & techniek). De maandag was de voorbereidingsdag met lessen over Amsterdam. Dinsdag bezochten de leerlingen twee musea, waarbij ze konden kiezen uit het Rijksmuseum, NEMO Science Museum, het Scheepvaartmuseum, het Verzetsmuseum en de Amsterdam Dungeon. Na afloop was er tijd om op eigen gelegenheid het centrum van Amsterdam te verkennen. Tijdens de verwerkingsdag op woensdag werd er geknutseld en getekend en werd extra informatie opgezocht op internet.


Prima verlopen, iedereen enthousiast
Volgens Cesar de Groot (docent lichamelijke opvoeding) is het project prima verlopen en waren de leerlingen zeer enthousiast. Dat geldt zeker ook voor Alina van Varik en Aisha Hassan. Zij kozen voor het Rijksmuseum en de Amsterdam Dungeon, een interactieve rondleiding door vijfhonderd jaar Amsterdam met behulp van acteurs, shows en visuele effecten. Van de Amsterdam Dungeon hadden beide meiden nog nooit gehoord, maar ze vonden het wel erg leuk. In het Rijksmuseum hebben ze natuurlijk de Nachtwacht van Rembrandt gezien. Ze hadden graag nog wat meer schilderen gezien.


Verven met eigeel
De Amsterdam Dungeon was leuk, maar de vrije tijd zeker ook. Alina en Aisha maakten een ronde langs Starbucks, H&M, Primark en de Bijenkorf. Verder bleek het monument op de Dam kleiner dan ze hadden gedacht en leerden ze dat je ook met eigeel kunt verven. Tot slot hebben Alina en Aisha een verbeterpuntje voor volgend jaar: ze vinden dat ze te lang op de bus terug moesten wachten. Die tijd hadden ze liever bij de vrije tijd getrokken.


‘Superervaring’
Femke Zoon vond het bezoek aan het Rijksmuseum een superervaring. Hieronder het verslag dat zij schreef.

 

 Terug naar overzicht