nieuws > Didamse tweedeklassers in touw voor LCdoet

nieuws > Didamse tweedeklassers in touw voor LCdoet

Iedereen kent NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De locatie Didam van het Liemers College heeft LCdoet. Maandag 18 maart en dinsdag 19 maart gingen de tweedeklassers weer op pad om her en der in Didam vrijwilligerswerk te doen.


Na uitleg in de klas konden de leerlingen kiezen uit een groot aantal klussen, zoals spelletjes doen en nagels lakken in verpleeg- en verzorgingshuis Meulenvelden, helpen met opruimen bij kinderopvang Puck & Co, het pimpen van het Talentenhuis en snoeien en zwerfafval opruimen in recreatiegebied De Nevelhorst. Ook was er een journaalploeg die beide dagen verslag deed van de activiteiten. Het programma was opgezet in samenwerking met Welcom Vrijwilligersplein Montferland.


LCdoet is onderdeel van de maatschappelijke stage van minimaal dertig uur, die alle leerlingen op het Liemers College doen. Het zwaartepunt ligt in leerjaar 3, maar de eerste kennismaking is in leerjaar 2. Het waren mooie dagen, waarop de leerlingen enthousiast met de klussen aan de slag gingen.

 Terug naar overzicht