nieuws > Derde prijs op regiofinale Vakkanjers

nieuws > Derde prijs op regiofinale Vakkanjers

Vier leerlingen van de locatie Didam en drie leerlingen van de locatie Landeweer zijn woensdag 28 maart naar de regiofinale van Vakkanjers in Zwolle geweest. Landeweer keerde terug met een derde plaats.

 

Vakkanjers stimuleert vmbo- en mbo-leerlingen om hun vakmanschap te ontwikkelen. Deelnemers gaan aan de slag met echte opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. Dit jaar is dat de Unie van Waterschappen, die de hulp van de Vakkanjers heeft ingeroepen om slimme oplossingen te bedenken voor zware regenbuien. De regiofinale was op het Deltion College, waar onze leerlingen onder deskundige begeleiding hun presentatie konden voorbereiden en voor alle aanwezigen hun uitvinding mochten presenteren.


Dewi, Merel en Lorain van de locatie Landeweer behaalden met hun wateropvangboom de derde plaats. De leerlingen van de locatie Didam vielen helaas net buiten de prijzen. Luciano Bouwman en Floris Povel hadden een sluisscanner bedacht en Koen Rutjes en Tom van Wessel een cabriofiets. Het was een lange maar goed verzorgde dag, waarop de leerlingen met plezier kunnen terugkijken.Terug naar overzicht